Nyheter & debattinlägg

Väla Centrum anlitar Solkompaniet för Sveriges största solcellsanläggning

Väla

Läs om våra tjänster inom solceller.

Under april månad slår Sverige ett nytt solcellsrekord. Då bygger Solkompaniet nämligen landets största solcellsanläggning för Väla Centrum i Helsingborg. Anläggningen kommer att ha en toppeffekt på 1,1 MW, vilket är ungefär 10 % större än nuvarande rekordhållare.

Att investera i solceller är bland det bästa man kan göra för miljön, samtidigt som det idag är lönsamt. Vi är otroligt stolta över att få vara med om denna milstolpe, säger Solkompaniets VD Lars Hedström.

Solcellerna kommer att vara svagt upplutade mot öst och väst, eftersom det ger en jämnare elproduktion över dagen, samtidigt som systemet blir lättare och kräver en något mindre takyta än ett södervänt system. Anläggningen kommer att ha en sammanlagd yta på ungefär två fotbollsplaner.

Vi har utmanat oss själva att sänka energianvändningen med tre procent varje år. Nu har vi skruvat så mycket på detaljerna att vi måste börja ta nya grepp för att komma ner ytterligare. Jag hoppas att detta är ett första steg mot mer solenergi inom alla Skandia Fastigheters segment, säger Väla Centrums driftschef Fredrik Arvidsson.

Läs mer om anläggningen i Helsingborgs Dagblad.