Nyheter & debattinlägg

Solkompaniet bland de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige

101

Varje år presenterar Aktuell Hållbarhet en lista över de 101 personer som allra tydligast sätter agendan och driver på för en hållbar utveckling i Sverige. I förra veckan utsågs årets lista, och vi på Solkompaniet är mycket stolta över att vara med på listan genom styrelseordförande Johan Öhnell. Johan kom på sjuttonde plats, med följande motivering: ”Som ledamot i Solelkommissionen och i Ekobanken fortsätter Johan Öhnell sitt outtröttliga arbete för att öka andelen förnybar energi. Sveriges mest erfarna solcellsentreprenör har också varit drivande bakom den skattereform som gynnar nettoproduktion från solceller.

– Jättekul att vårt arbete med att förbättra villkoren för kundägd solel får uppmärksamhet, det visar också att solelfrågorna har fått ökat betydelse i omställningen till ett helt förnybart energisystem i Sverige, säger Johan Öhnell.