Nyheter & debattinlägg

Glädjande regeländringar för stöd till solceller och energilagring

Polykristallina solceller

Förra året meddelande regeringen att investeringsstödet för solceller utökas till 2019, och i torsdags kom glädjande besked om att regeringen beslutat att även flytta sista datum för slutförande av stödberättigande åtgärder.

Numera kan solcellsanläggningar med investeringsstöd byggas fram till och med den 31 december 2019. Stödet ligger ännu kvar på 30 % för företag och 20 % för övriga, och budgeten är på 225 miljoner kronor för 2016 och 390 miljoner kronor per år mellan 2017 och 2019. Kön till stödet är fortfarande lång, men i och med beslutet finns möjlighet för fler att hinna installera solceller innan slutdatum. Solkompaniets bedömning är även att kön kommer att kortas avsevärt när budgeten utökas 2017.

I förra veckan meddelade regeringen dessutom att de inför ett investeringsstöd för energilagring så att privatpersoner kan dra större nytta av sin egenproducerade solel. Privatpersoner kan därmed få bidrag för högst 60 % av kostnaderna, eller maximalt 50 000 kronor, för ett energilager som är nätanslutet och kopplat till en anläggning för egenproduktion av förnybar el. Läs mer på regeringens hemsida!

Är du sugen på att skaffa ett energilager? Just nu söker exempelvis Box of Energy referenskunder.