Nyheter & debattinlägg

Stockholms läns landsting inviger gigantisk solcellssatsning

invigninglocumbildjohanohnell_mini

Stockholms läns landsting, och dess fastighetsförvaltare Locum, har höga ambitioner när det gäller egenproduktion av el. Målet är att installera 20 000 m2 solceller, och idag invigdes den första etappen i denna stora solcellssatsning.  Tre sjukhus, Danderyd, Huddinge och Södertälje har nu fått sammanlagt 1,2 MW solceller, som installerats av Solkompaniet. Dessa täcker en yta på 7 000 m2 och står nu för 20 % av solelproduktionen i Stockholms län!

Invigningen ägde rum på Danderyds sjukhus där 160 kW solceller byggts. Paul Lindquist, fastighets- och investeringslandstingsråd på SLL, och Patrik Emanuelsson, VD på Locum, klippte gemensamt bandet. Självklart var Solkompaniets styrelseordförande Johan Öhnell där:

– Det otroligt roligt att stora fastighetsägare som Locum ser värdet i att producera egen solel. Sjukhustak är perfekta för solceller, eftersom ytorna är stora och elbehovet är högt. Satsningar som denna visar också utvecklingen av den svenska solenergimarknaden nått en ny nivå. Nu börjar det bli vanligt att bygga riktigt stora takanläggningar, säger Johan Öhnell.

huddinge
Stora takytor på Huddinge sjukhus.