Nyheter & debattinlägg

Sänkt skatt välkomnas av branschen

sunrise-580379_1280

Idag kommenterar Solkompaniets styrelseordförande Johan Öhnell borttagandet av solelskatten  i Supermiljöbloggen. Bland annat anser han att beskedet om att skatten försvinner är ett stort steg framåt, som naturligtvis välkomnas av branschen, och så hoppas han på ännu fler positiva besked:

– Det är glädjande att regeringen också lyfte fram att de arbetar med frågan om att bredda skattereduktionen till de som bor i lägenhet. Det kommer öppna för andelsägd solel, både på tak och för solelparker. Det skulle göra att alla svenskar kan producera egen el för att täcka sin förbrukning. Regeringens utredning ska vara klar i slutet av januari 2017 och gårdagens borttagande av solelskatten gör att jag är optimistisk och tror på ett positivt besked.

Här hittar du hela intervjun.

Johan kommenterar även nyheten i Byggindustrin:

– Det här kommer att få effekter på solcellsutbyggnaden i Sverige redan nästa år. Med de föreslagna skattereglerna kapas återbetalningstiden på solcellsanläggningar på upp till 255 kW med hälften. Det här gör att stora fastighetsägare och kommuner som äger skolor, sjukhus, flerbostadshus, kontor och köpcentrum nu kan använda sina tak för att producera förnyelsebar el för att täcka sina egna behov, säger Johan Öhnell.

Läs gärna mer här.