Nyheter & debattinlägg

Apoteas grundare går in i Solkompaniet

bild-5

Pär Svärdson, VD och grundare av Apotea.se, Sveriges enda renodlade nätapotek, är ny delägare i Solkompaniet. Han tar samtidigt plats i Solkompaniets styrelse.

– Solel är på väg från att vara något som framsynta fastighetsägare testar till att bli ett självklart val för hur man ska använda sina tak. Solelmarknaden växer snabbt och då är det väldigt bra för oss i Solkompaniet att få in Pär som delägare med hans erfarenhet av att utveckla snabbväxande företag i andra branscher, säger Johan Öhnell, ordförande i Solkompaniet.

Pär Svärdson gick in som delägare i samband med en nyemission i Solkompaniet hösten 2016.

– Jag tror solcellsbranschen har mycket att lära om logistik och att driva försäljningen till privatkunder via nätet. Jag ser därför fram mot att som delägare och styrelseledamot vara med driva på tillväxten. Solel har en grym potential i Sverige, säger Pär Svärdson.

Läs mer i Dagens Industri!