Nyheter & debattinlägg

Skriv under för andelsägd förnybar elproduktion!

forskning-flerbostadhus

Det måste bli lika villkor för alla som vill producera sin egen förnybara el. Sedan snart två år tillbaka får vissa hushåll med egen elproduktion en skattereduktion. Men tyvärr gäller det bara de som kan sätta upp solceller på det egna taket eller ett litet vindkraftverk på tomten. Även de som bor i lägenhet och köper andelar i solkraft och vindkraft borde omfattas av skattereduktionen. Först då kan alla investera i grön el på lika villkor – oavsett om man bor i villa eller lägenhet.

Regeringen har länge lovat att tillsätta en utredning om hur även andelsägare av förnybar el ska kunna få en skattereduktion. Men utredningen drar ut på tiden. Tycker du också att de som äger andelar i förnybar elproduktion borde få en skattereduktion? Skriv under i formuläret nedan och dela gärna!