Nyheter & debattinlägg

Prisregn för Solkompaniets anläggningar

Solsidan

Årets anläggning 2016 och två hedersomnämnanden går till solelsanläggningar som Solkompaniet byggt.

Årets anläggning 2016 tilldelades Varberg Energi för Solsidan och hedersomnämnande gick dels till Skandia Fastigheter för Väla Centrum och dels till Locum för solcellsanläggningarna på Karolinska universitetssjukhuset, Södertälje sjukhus och Danderyds sjukhus.

– Det är kul att våra kunders satsningar på solel uppmärksammas. Stora projekt som bryter ny mark för solel i Sverige. Både Locum och Väla är spännande eftersom de krävt nya lösningar som helikopterlyft för att inte störa verksamheten, säger Johan Öhnell, Solkompaniets ordförande.

Priserna delades ut i samband med Svensk Solenergis årsmöte den 25 april, hos Göteborg Energi, med Göteborg Energis styrelseordförande Elisabeth Undén och Svensk Solenergis styrelseordförande Ewa Wäckelgård, som prisutdelare.

Läs mer om alla anläggningar och juryns motiveringar