Nyheter & debattinlägg

Ihärdighet tar dig hela vägen fram

Solceller på rött tak

Bostadsrättsföreningen Brunnsviken i Solna fick först avslag på sin solcellslösning. Byggnadsförvaltningen menade att svarta paneler på rött tegeltak skulle ha en alltför störande inverkan på kulturhistoriska värden. De skulle däremot få installera röda paneler, vilket i nuläget inte finns hos aktuella leverantörer utan fortfarande testas.

Bostadsrättsföreningen gav inte upp utan kontaktade politiker från alla partier i samtliga berörda nämnder. De påtalade att beslutet kommer att signalera grönt eller rött ljus till många andra föreningar i området som har tänkt installera solceller, och att nej till solceller rimmar illa med en kommun som säger sig vilja ligga i framkant. Resultatet? Partierna gick emot nämndens beslut och godkände bygglovsansökan för solcellsanläggningen.

Läs hela artikeln