Nyheter & debattinlägg

Kunskapsbyggande i solcellsbranschen

IBCs representant berättar för intresserade deltagare om solcellsparken Gut Leimershof, 13,7 MW

Hur känslig är en solcellsmodul? Vikten av att välja solceller av hög kvalité för att kunna installera anläggningar som håller länge – på riktigt – var något som diskuterades i slutet av september när vi anordnade ett studiebesök till en av Tysklands största solcellsleverantörer, IBC Solar. Där fick deltagarna, inbjudna konsulter och kunder, lära sig mer om hur det 35-åriga företaget arbetar med att säkerställa kvalitén hos varje levererad modul. Att hålla i en spröd kiselcell och se vad ett flashtest kan visa som inte blotta ögat uppfattar var något som deltagarna fick uppleva. Ett besök på en solcellspark hann vi också med – fem gånger större än Sveriges största!

Är du intresserad av att delta nästa gång vi anordnar ett studiebesök? Kul! Fyll i formuläret så skickar vi ut information när det är dags!

Psst, vill du se fler bilder från studieresan? Kika på Facebook