Nyheter & debattinlägg

Laddat för laddinfrastruktur

Kvinna laddar elbil

Det finns idag en uppsjö av laddboxar, kablar och laddstationer på den nya och snabbt växande marknaden för laddinfrastruktur för elfordon. För att hitta rätt behövs en förståelse för de tekniska förutsättningarna, men framförallt kunskap om hur elbilar används. Många solcellskunder intresserar sig för den nya affärsmöjlighet som elbilsladdning innebär. I år har vi på Solkompaniet engagerat oss i ett flertal projekt som rör elbilar och laddinfrastruktur.

Bland annat har vi arbetat med Norrtälje kommun och agerat rådagivare i deras arbete med en övergång till eldrift, samt i frågor om vilken typ av elbilsladdning kommunen bör erbjuda; var och till vem? Tillsammans med SPP fastigheter har vi studerat vilken roll de kan ta inom området laddinfrastruktur, vilka typer av laddutrustningar och affärsmodeller som är intressanta för SPP och deras kunder.

I våras sade vi också hejdå till vårt mycket uppskattade och lyckade projekt Elbilslandet Gotland, som vi drivit under tre år. Tillsammans med KTH har vi nu sammanställt en slutrapport med lärdomar och slutsatser.

Läs slutrapporten för Elbilslandet Gotland

Funderar du över laddinfrastruktur? Kontakta oss så hjälper vi gärna till!