Nyheter & debattinlägg

Apotea bygger fem fotbollsplaner med solceller

Layout solceller Apotea.se

Läs mer om våra tjänster inom solceller.

Nätapotekskedjan Apotea.se bygger i skrivande stund Sveriges största solcellsanläggning på tak. Installationen omfattar drygt 5 500 solcellsmoduler och installeras av Solkompaniet på Apoteas logistikcenter i Morgongåva. Anläggningens produktion täcker byggnadens konsumtion av el på årsbasis och överskottet säljs till Sala Heby Energi.

– Vi får ett logistikcenter i världsklass där allt är skapat utifrån en ambition om minsta möjliga påverkan på miljön, allt från materialval och belysning till uppvärmning och energieffektivitet. Genom att bygga ut vårt logistikcenter i Morgongåva vill vi också bidra till en expansiv landsbygd och möjliggöra för en fördubbling av personalstyrkan, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.se och delägare i Solkompaniet.

För Solkompaniets del är det roligt att åter igen få förtroendet att bygga Sveriges största solcellsanläggning på tak. År 2016 installerade vi 1,1 MW på Väla köpcentrum utanför Helsingborg för Skandia fastigheter, men nu är det alltså dags att slå det rekordet.

Apoteas pressmeddelande

Artikel i Di Digital

Artikel i World in property

Artikel i Transport och logistik

Artikel i Sala Allehanda