Nyheter & debattinlägg

Fastighetsägare samlas för gemensamt solelinitiativ

Solkompaniet, huvudkontor i Västberga

Kan Västberga, söder om Stockholm, bli Sveriges solcellstätaste stadsdel? Solkompaniet bjöd i slutet på november in fastighetsägare och företag verksamma i Västberga på ett inspirations- och informationsmöte.

Idén till initiativet är inspirerad av det tidigare initiativet Hållbara Järva där vi var med och byggde flera anläggningar. Hållbara Järva lyfte solelen och satte området på kartan i solel-Sverige. Nu är det dags att en ny stadsdel tar över ledartröjan. Och vi resonerade att det bästa är att börja gräva där vi står, det vill säga i stadsdelen där vi har vårt huvudkontor.

Katarina Luhr, miljöborgarråd i Stockholm stad, presenterade på mötet att de nu planerar solceller på den kommande idrottshallen i Västberga. Fastighetsägarna runt bordet var också alla odelat positiva till satsningen.

Solelstaden Västberga

Nu har vi spikat nästa möte som blir i Stockholms stadshus den 26 januari 2018.  Vid detta tillfälle tar vi nästa steg och diskuterar i detalj hur initiativet ska utformas, konkreta projektidéer, aktiviteter och kommunikation.

Har du också fastigheter i Västberga och vill vara med i vår satsning, Solelstaden Västberga? Varmt välkommen att delta. Hör av dig!

Läs artikel i tidningen Mitt i

Läs inbjudan till första mötet