Nyheter & debattinlägg

Solceller ger energi till väderprognoser

Solceller på taket till Linköpings universitet

I ett gemensamt hållbarhetsinitiativ mellan Akademiska Hus och Linköpings universitet har det nu installerats ytterligare tre solcellsanläggningar. Den största anläggningen finns på taket till Kärnhuset, där den förnybara energin som solen genererar ska försörja universitetets superdatahall och möjliggöra att SMHI och YR kan utföra sina väderberäkningar.

För Solkompaniets del är installationen av solcellerna resultatet av en lång relation tillsammans med Akademiska Hus. Det är också ett bra exempel på en smidig process för båda parter, där vi i det här fallet tidigt fick uppdraget att göra en förstudie för att titta på möjligheterna.

Läs artikel på Nordiska projekt

Läs mer om solelanläggningar som vi bygger och installerar