Nyheter & debattinlägg

Tesla bygger virtuellt “kraftverk” med solceller

I South Australia ska Tesla installera solceller och batterier till ett virtuellt kraftverk.

I delstaten South Australia kommer Tesla att installera solceller och batterier på 50 000 byggnader. Projektet har kallats världens största virtuella “kraftverk”. 600 installationer ska vara genomförda under 2018 och hela projektet beräknas ta fyra år. När alla installationer är gjorda ska det ha en kapacitet på runt 250 megawatt och kunna stå för en femtedel av delstatens strömförsörjning under en normal dag.

De som upplåter sina tak kommer inte att behöva betala något. Delstaten står för hela kostnaden och finansierar projektet genom att sälja elen. I förlängningen lovar delstaten även att de som får installationerna hemma ska kunna skära ned på sin elkostnad med 30 procent tack vare satsningen.

Läs hela artikeln i Ny Teknik.

Läs mer om Tesla:

Vill du ha hjälp med att ta fram en solelstrategi för ditt företag? Våra konsulter har lång erfarenhet av att arbeta med kommuner, energibolag och företag med deras solcellsarbete. Kontakta oss!