Nyheter & debattinlägg

Brf Viva vinner utmärkelsen Årets Boende

Brf Viva, Göteborg

Bostadsrättsföreningen Viva är ett bostadsprojekt med forskningsfokus som byggs i Göteborg. Här testas till exempel energilagring i bussbatterier, betong med mindre klimatpåverkan och ungdomsettor för bara 95 000 kronor. Husen, som just nu är under uppförande, har vunnit priset Årets Bostadsprojekt i tävlingen Årets Rum.

– Tanken är att Brf Viva inte bara ska vara ett unikt bostadsprojekt utan även fungera som inspirationskälla för ett framtida mer hållbart byggande i hela branschen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Solcellerna är en viktig del i att göra bostadshusen till plusenergihus, vilket innebär att de producerar mer energi än de gör av med. Solkompaniet kommer att göra alla solelinstallationer och påbörjar etapp ett under april månad.

Läs mer om Brf Vivas utmärkelse 
Och läs Riksbyggens pressmeddelande efter vinsten

Vill du veta mer om vad Solkompaniet gör? Läs här