Nyheter & debattinlägg

Långsiktiga regler för solel

Solpaneler

Riksrevisionen kom i höstas med sin gransking av solelstödet. De vill se bättre analyser av det samlade stödet till solel och lyfter upp betydelsen av långsiktiga spelregler för solel. Regeringen lovar riksdagen i en skrivelse inför påsken att de långsiktiga effekterna av solelstödet ska belysas, precis som Riksrevisionens begärt. Det görs i den första kontrollstationen för Energikommissionens överenskommelse som startar i höst.

– Det här är bra, tycker vi på Solelkommissionen. Vi ser långsiktiga regelverk som avgörande för att kundägd solel ska fortsätta att växa snabbt, säger Johan Öhnell, initiativtagare till Solelkommissionen och vd på Solkompaniet.

Solelkommissionen är ett nätverk av företag som idag består av HSB, JM, Telge Energi, Solkompaniet och Vasakronan.

Läs regeringens skrivelse
Läs mer om Solelkommisionen

Vill du hålla dig uppdaterad om solelfrågor? Prenumerera på vårt nyhetsbrev som skickas ut cirka tio gånger per år! Anmäl dig till höger eller längre ner (beroende på vilken skärm du läser detta på).