Nyheter & debattinlägg

Privatpersoner investerar i afrikansk solenergi

BBOXX - installatör av solel

Att solel är hett råder det inga tvivel om. På bara en månad har investeringsplattformen Trine finansierat sitt största lån hittills på 10 miljoner kronor. Över 1500 privatpersoner har investerat i lånet till det kenyanska solenergibolaget BBOXX. Investeringarna kommer möjliggöra ren el för över 50 000 människor på landsbygden i Kenya.

På Solkompaniet följer vi Göteborgsbolaget Trines framgångar med spänning. Flera medarbetare har också valt att investera. David Larsson, seniorkonsult på Solkompaniet, berättar hur smidigt det var att klicka i vilka projekt du vill investera i.

– Solel gör nytta överallt och det känns bra att enkelt kunna bidra till att fler kan få tillgång till förnybar energi. Nu har jag också börjat få avkastning på mina investeringar, avslutar en glad David Larsson.

Läs Trines pressmeddelande

Vill du också investera i afrikansk solel? Läs mer om Trine här

Eller vill du investera i solel i Sverige? Solkompaniet är Sveriges ledande installatör av solel till företag. Hör av dig till oss om ditt projekt!