Nyheter & debattinlägg

Teslas solcellsprodukter dröjer – här är alternativen

Megasol, snygga solceller och LG Chem, snyggt batteri

Att ersätta takteglet med solceller – och att lagra solel i batterier – är något som lockar många. Detta gäller inte minst de spännande produkterna Solar Roof och Powerwall från elbilstillverkaren Tesla. Vi för diskussioner med Tesla, men deras produkter kommer inte till Sverige förrän tidigast nästa år.

Redan nu finns det dock flera intressanta alternativ. Solkompaniet samarbetar sedan flera år med IBC Solar, som erbjuder kvalitetsbatterier från bland andra LG och BMZ. Svenska Ferroamp är ett annat intressant bolag, som presenterar tre nya batterier på den europeiska mässan Intersolar nu i juni.

När det gäller solcellstak använder vi på Solkompaniet i huvudsak vanliga eller måttanpassade solcellsmoduler från Megasol, vilket oftast är det mest kostnadseffektiva alternativet. Om man föredrar något som liknar vanliga takpannor finns det också flera sådana produkter från SolTech, Nyedal, Hanergy, Monier och Rustabo.

Bild ovan: Solceller från Megasol och batterier från LG Chem finns att köpa idag.

Vill du läsa mer om Tesla?

Vill du installera solceller eller batterilagring? Solkompaniet är marknadsledande på solceller till företag. Kontakta oss så berättar vi mer!