Nyheter & debattinlägg

Högsommarvärme = hög tid att planera för vintern

Snötäckta solceller

Vi har just haft den varmaste maj någonsin och ändå tänker vi på Solkompaniet redan på nästa vinter! Solcellsmarknaden i Sverige växte förra året med 65 procent och vår bedömning utifrån vår egen försäljning är att tillväxten är ännu snabbare i år. En vanlig missuppfattning när det gäller installation av solcellsanläggningar är att det inte går att göra under vintermånaderna. Men eftersom vi på Solkompaniet installerar över hela landet så har vi möjlighet att anpassa oss efter rådande väderlek, genom att ha en flexibel planering. Platta tak är också relativt lätta att skotta innan en installation.

En annan fördel med att bygga under vintern är att solelanläggningarna kommer ge full produktion redan första året. När vårsolen återvänder är anläggningen klar och kan producera el. Och för oss företag som arbetar med egna medarbetare är det viktigt att kunna erbjuda helårsanställningar, annars blir det svårare att knyta de bästa till oss.

Har du planer på att installera solceller? Ta kontakt med någon av  våra projektutvecklare så hjälper vi dig att hitta en optimal lösning.

Här hittar du kontaktuppgifter till oss på Solkompaniet

Läs mer om våra anläggningar