Nyheter & debattinlägg

Kvalitetstestade solceller

Solel är förnybar energi och en pusselbit i det hållbara samhället. För att det verkligen ska bli hållbart är det viktigt att du ställer krav på vilken typ av solelanläggning du installerar så att den håller länge. Vi samarbetar med Tysklands största solcellsgrossist, IBC Solar, sedan 2010. En av anledningarna till vårt samarbete är deras omfattande kvalitetsarbete som de utvecklat under mer än trettiofem år.

Testade, inspekterade och certifierade

IBC Solar använder de högsta kvalitetsstandarderna i sitt arbete och för sina produkter för att säkerställa att ditt system fungerar länge och felfritt för att ge maximalt med solel. IBC Solars produkter genomgår regelbundna kvalitetsinspektioner. Dels är det är specifika, interna kvalitetssäkringsåtgärder som används inom hela industrin, dels görs även oberoende certifieringar av erkända institut som TÜV, VDE och Fraunhofer Institute.

IBC Solars kvalitetslöfte i korthet:

  • Alla komponenter kommer från kända och certifierade tillverkare
  • Unika kvalitetssäkringsåtgärder som förekommer i hela branschen
  • Granskning av alla komponenter av oberoende institut (TÜV, VDE, Fraunhofer Institute)
  • Löpande, omfattande, inspektioner av material enligt DIN ISO 2859-1

Läs mer om IBC Solars kvalitetsarbete 

Läs mer om olika typer av solcellsanläggningar

Allmänna frågor och svar om solel hittar du här!