Nyheter & debattinlägg

Studenter fixade solelen

Studenter fixade solcellerna på Energimyndigheten

Under sommaren har tio studenter från Eskilstuna folkhögskola installerat en solelanläggning på Energimyndigheten i Eskilstuna under ledning av Solkompaniet. När myndigheten bytte kontor hade de redan planerat för att sätta upp solceller, men projektet tidigarelades när de fick frågan från de blivande solelinstallatörerna.

– “Vi såg själva till att vår ettåriga utbildning ”Solceller i teori och praktik” avslutades med en riktig installation. Med hjälp av Solkompaniet har vi gått igenom alla steg. Nu är vi redo att fortsätta jobba för mer förnybar energi i Sverige”, säger Johann Andersson, student.

Anläggningen är på 76 kilowatt och förväntas producera en knapp tredjedel av husets elanvändning.

Läs mer om Energimyndighetens energismarta kontor

Vill du också installera solel på ditt tak? Hör av dig!