Nyheter & debattinlägg

Husfabrik med miljön i fokus

När Derome Plusshus byggde nytt var det självklart att fabriken enbart skulle drivas av grön energi. Husfabriken utanför Varberg har försetts med en solelanläggning som beräknas försörja hälften av fabrikens elförbrukning. Resten av elen är vind- och vattenkraft.

Det känns helt rätt att satsa på solceller och andra förnybara energikällor. Vi bygger våra hus i det mest miljövänliga byggmaterialet, trä och vi är stolta över att vi även kan tillgodose miljövänliga alternativ för energiförbrukningen.
Henrik Svahn, projektchef för byggnationen av den nya fabriken på Derome

Solkompaniet har installerat solelanläggningen som är Västsveriges största på tak. Anläggningen är på 607 kilowatt och upptar en yta av 6600 kvadratmeter.

Vill du också installera solel på ditt tak? Hör av dig till våra projektutvecklare