Nyheter & debattinlägg

Ny vd på Solkompaniet

Johan Öhnell och Axel Alm Solkompaniet

Axel Alm som är säljchef på Solkompaniet och vd för dotterbolaget IBC SOLAR AB har utsetts till vd på Solkompaniet från och med 1 januari 2019. Axel har gjort ett utmärkt jobb på Solkompaniet och har erfarenhet av att vara både vd och koncernchef i snabbväxande bolag. Solkompaniet har som marknadsledare för större solelanläggningar till företag haft en snabb tillväxt. Genom vårt nya grossistbolag, IBC SOLAR, har vi nu även ett bra erbjudande till alla lokala installationsbolag som är proffs på villor och mindre installationer.

Att växa i takt med marknaden innebär minst 50 procent per år i solelbranschen, vilket är en tuff och härlig utmaning. För att klara det ska vi vara den bästa arbetsplatsen och ha de mest nöjda kunderna i solelbranschen,
säger Johan Öhnell, vd idag och som övergår i en roll som arbetande styrelseordförande.

Johan kommer att fortsätta med att bland annat driva nätverket Solelkommissionen för att förbättra regelverken för kundägd solel i Sverige.

Bilden ovan: Från vänster Johan Öhnell och Axel Alm.

Kontaktuppgifter till Johan Öhnell, Axel Alm och övriga på Solkompaniet

Nyfiken på IBC SOLAR? Läs mer

Solelkommissionen är ett nätverk som består av HSB, JM, Vasakronan, Telge Energi och Solkompaniet. Vi arbetar för att solel ska få bättre förutsättningar. Läs till exempel vad vi tycker om budgeten som nyligen tagits och vad det innebär för solcellsstödet.