Nyheter & debattinlägg

Invigning av solcellsanläggning!

Solelstaden Västberga - ny solcellsanläggning på Castellums fastighet

Nyligen släppte SCB statistik över solcellsanläggningar i Sverige. Den visade att vi nu har över 25 000 solcellsanläggningar i Sverige, 10 000 fler än förra året! Trenden är samtidigt att det byggs allt större anläggningar och resultatet är att den totala installerade effekten nu är 411 megawatt (+78 % jämfört med 2017). Stockholm ligger ganska långt efter de ledande kommunerna när det gäller installerad effekt per person men ambitionsnivån är hög. Till år 2040 ska tio procent av elbehovet i Stockholms stad täckas av egen solel. Det är här Solelstaden Västberga kommer in, en stadsdel med ambitiösa företag som vill visa vägen.

Solelstaden Västberga är ett nätverk med målet att bli den soleltätaste stadsdelen i Stockholm år 2020. Under kort tid har vi mer än fördubblat den installerade solcellseffekten och tredubblat antalet anläggningar. Nu är det dags att fira!

Läs pressmeddelande som skickades efter invigningen: Västbergas soltäthet fem gånger högre på två år

Välkommen på invigning 7 maj

Välkommen på invigning av Castellums solcellsanläggning på fastigheten Elektra 3. Solcellsanläggningen är 127 kilowatt, består av närmare 500 paneler som tillsammans kommer att producera ren el som motsvarar 25 procent av fastighetens elförbrukning.

Vi bjuder på bubblande dryck och tilltugg!

Program

13.00

  • Mårten Lind, konsultchef Solkompaniet, inleder och hälsar välkommen
  • Katarina Luhr, miljöborgarråd Stockholms Stad (MP), berättar om stadens ambitioner och varför de satsar på solel
  • Invigning av solcellsanläggningen av Katarina Luhr tillsammans med representanter från Castellum och Solelstaden Västberga

13.30 Guidad visning av solcellsanläggningen

När: Tisdag 7 maj kl 13 – 14
Här: Restaurang Spiskroken, Västbergavägen 25, Hägersten
Anmälan: Senast den 3 maj via länken nedan.
För vem? Fastighetsägare och hyresgäster i Västberga samt solcellsintresserade i stort

Invigning solcellsanläggning

Ladda ner inbjudan

Om Solelstaden Västberga

Solelstaden Västberga består av Bravida, Castellum, Fastpartner, OKQ8, Malmegårds Fastighets AB, Sagax, Solkompaniet, Stockholmshem, Stockholms stad, Väderholmen och Widrikssons Åkeri.

Nätverket har ambitionen att bli den soleltätaste stadsdelen i Stockholm år 2020. Är du fastighetsägare eller hyresgäst i området? Välkommen med i nätverket!

Läs mer om Solelstaden Västberga