Nyheter & debattinlägg

Kurs: Solelparker i Sverige

Solcellspark, solelpark, solkraftspark

Under flera års tid har vi blivit anlitade av Aktuell Hållbarhet som talare på kursen om solceller på tak. Sedan våren 2018 finns även en kurs som fokuserar på solelparker där Solkompaniets varit talare varje gång. Välkommen till nästa kurstillfälle, tisdag 22 oktober.

Solelparker i Sverige – från teknik och lokalisering till lönsam affärsmodell

Tidigare har solel framför allt varit aktuellt på fastigheter i Sverige, men den dramatiska prisnedgången på solceller har nu gjort det lönsamt på mark. I denna utbildning går vi igenom de viktigaste delarna du behöver för att själv kunna identifiera och skapa bra business case för solelparker – hur tekniken fungerar, lämplig lokalisering, regelverk, ekonomi och hur du får en lönsam affärsmodell.

Goda förutsättningar för solelparker

Förutom den kraftiga prisnedgången på solceller har Sverige goda förutsättningar för solelparker. Det beror på en kombination av bra solinstrålning, god tillgång på mark och ett bra elnät att ansluta till. Mycket pekar också på att regelverket inom kort kommer att ändras för att gynna solelparker.

Extremt nöjd med kursen! Tangerade alla områden på en lagom nivå. Gavs stort utrymme för frågor och fördjupning. Rekommenderar absolut fler att gå den, särskilt investerare, större fastighetsägare och energibolag.
Kursdeltagare, maj 2018

Solkompaniet har genomfört den uppskattade utbildningen “Solenergi – så blir solpaneler på era fastigheter en lysande affär” ett flertal gånger. Nu fokuserar vi på solcellsparker under en heldag.

Datum: Tisdag 22 oktober 2019, kl 9 – 17.00
Plats: Kapitel 8, Klarabergsviadukten 90, Stockholm

Läs mer och anmäl dig redan idag