Nyheter & debattinlägg

Nu finns solceller i Byggvarubedömningen och SundaHus

Svarta solcellsmoduler - IBC SOLAR MonoSol VL5

I den svenska byggbranschen finns två huvudsakliga system för att klassificera miljöpåverkan för byggmaterial för att förenkla för fastighetsägare och byggbolag att ställa krav. Dessa två är Byggvarubedömningen och SundaHus. Produkterna bedöms ur flera aspekter kring hälsa och miljö ur ett livscykelperspektiv.

Det är nu mycket glädjande att Solkompaniet har fått högkvalitativa solcellsmoduler från IBC SOLAR granskade och klassade i båda dessa system, där de hamnade i näst bästa kategorin i båda systemen. Modulerna heter IBC MonoSol VL5. Modulerna är klassade som ”accepteras” enligt Byggvarubedömningen och betyg ”B” genom SundaHus. Det kan även nämnas att de monteringssystem som Solkompaniet framförallt använder är sedan tidigare är klassade med betyg ”A” för lutande tak och ”B” för platta tak genom SundaHus.

Foto: På bilden ses IBC MonoSol 315 W VL5 och IBC MonoSol VL5 HalfCut.

Vi vill installera solceller på vår fastighet

Är du intresserad av att installera solceller av garanterat hög kvalité? Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer. Kontaktuppgifter till våra medarbetare hittar du här

Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i ett formulär så hör vi av oss!