Nyheter & debattinlägg

Solelskolan utbildar för framtiden

Solelskolans solcellsmontörer 2019

I slutet av juni var Solelskolans första fjorton solcellsmontörer redo att ge sig ut på Stockholms tak. Solelskolan är Solkompaniets nya utbildningsplattform. Den åtta veckor långa montörsutbildningen inleddes med en teoridel där stor vikt lades på varför det behövs en energiomställning och fler välutbildade solcellsmontörer.

När jag började utbildningen var det för att få ett jobb, men nu går jag den för mina barns skull, säger Christian Wiklander, en av eleverna.

Att gemensamt ta ansvar är något som genomsyrade hela utbildningen. Från att rent praktiskt installera grön energi, till att bygga hållbara arbetslag och hålla ordning på installationsplatser, verktygslådor och i fikarum.

Nyckeln till ett långsiktigt hållbart samhälle är utbildning och den bygger i sin tur på förtroende. Inte bara för utbildaren utan även mellan deltagarna. Jag är oerhört stolt över Solelskolans elever. Vi har utvecklats tillsammans, säger Johann Andersson, utbildningsansvarig på Solkompaniet.

Utbildningen var ett pilotprojekt som genomfördes i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Vill du också ta del av Solkompaniets kunskaper och erfarenheter?

Läs mer om Solelskolan