Nyheter & debattinlägg

Pressmeddelande: Tyska IBC SOLAR drabbade av tullbedrägerier för solceller

I Tyskland pågår en utredning av import av kinesiska solcellsmoduler från Risen till EU under perioden mars 2015 till augusti 2016. Under denna period hade EU importtullar för kinesiska moduler, något som togs bort i september 2018. Risen tillverkar solceller både i Kina och andra asiatiska länder.

Tyska IBC SOLAR AG ingår i den tyska utredningen. Bolaget har endast importerat moduler från Risen som producerats i Vietnam och samarbetar fullt ut med åklagaren. IBC SOLAR AG kommer att kräva sina leverantörer för de kostnader som bedrägeriet orsakar.

Solkompaniet, som köper solceller av tyska IBC SOLAR AG, har bara använt Risen-moduler från IBC SOLAR AG i ett projekt.

För information kontakta Axel Alm, vd IBC SOLAR AB
076-853 58 79, axel.alm@ibcsolar.se

Om Solkompaniet

Solkompaniet startade 2010 och är marknadsledande inom solceller till företag i hela Sverige. Bolaget omsätter över 120 MSEK. I projektbolaget projekterar, bygger och utför vi service på solcellsanläggningar hos större fastighetsägare. I vårt konsultbolag arbetar vi med förstudier, kartläggningar av fastighetsbestånd och strategisk rådgivning om teknik och regelverk kopplat till solel. Dotterbolaget IBC SOLAR AB startades 2018 och är solelgrossister som även erbjuder projekteringsverktyg och utbildning till lokala installationsbolag.