Nyheter & debattinlägg

Lunchträff: Solelstaden Västberga

Solkraft | Solelstaden Västberga, Stockholms soleltätaste stadsdel?

Hur långt har vi kommit? Kan vi höja ribban?

Solelstaden Västberga drog igång för drygt två år sedan, i november 2017, med ambitionen att göra Västberga till den soleltätaste stadsdelen i Stockholm år 2020. Uppslutningen hos fastighetsägare och hyresgäster var stor och extra roligt var det att projektet fick uppbackning av staden och miljöborgarrådet Katarina Luhr.

Nu har 2020 börjat och frågan är hur vi ligger till? Är vi soleltätast i Stockholm eller krävs en slutspurt för att nå målet? Kommer det finnas möjligheter att profilera Västberga som en föregångare? Vad är på gång just nu? Trots att en handfull stora anläggningar tillkommit sedan slutet på 2017 pågår det även mycket i andra stadsdelar vilket gör att konkurrensen hårdnar.

Välkommen på lunchträff 6 mars 2020

Varmt välkommen till en lunch där Solkompaniet kort presenterar projektets status och eventuella ytterligare ambitioner som måste till för att vi ska nå det gemensamma målet. Förhoppningen är att ni som redan byggt anläggningar kommer för att inspirera andra att följa efter. Det finns också chans att följa med på en kort ”solelsafari” och se ett par anläggningar som kommit till stånd inom projektet, bland annat på Malmegårds fastighet på Elektravägen.

Program Solelstaden Västberga

  • 12.00 Lunch
  • 12.30 Mårten Lind, konsultchef Solkompaniet, presenterar projektet Solelstaden, status så här långt och förslag till fortsättning 2020 och framåt
  • 12.45 Axel Alm, vd Solkompaniet, presenterar marknadsläget och senaste trenderna inom solel i Sverige och globalt
  • 13.00 Solelsafari i Västberga för de som vill, anmäl intresse när du anmäler dig!

När: Fredag 6 mars kl 12 – 13.30
Här: Restaurang WKB, Västberga, Västberga allé 36A, 2tr
Anmälan: Senast den 2 mars via e-post till marten.lind@solkompaniet.se
För vem? Fastighetsägare och hyresgäster i Västberga

Se vilka som deltar i initiativet och följ vår utveckling på www.solelstaden.se

Nyfiken på att veta mer?

Läs mer om: