Nyheter & debattinlägg

Corona och Solkompaniet

Solpaneler i ett öst-västsystem

Coronakrisen får stora effekter på vårt samhälle. Solkompaniet har vidtagit ett antal åtgärder för att vi ska kunna fortsätta projektera och bygga större solelanläggningar. Fokus är våra medarbetares hälsa och majoriteten av de som brukar arbeta på kontoret arbetar hemifrån. Arbetsmiljön på taken är utifrån ett smittskyddsperspektiv bra, utomhus och utan trängsel. Vi har gjort tidiga inköp och övergår från projektleveranser till att ha ett eget lager i Sverige. Det gör att vi klarar av den snabba orderingången av nya projekt och har kapacitet för tillväxt. För våra kunder i IBC SOLAR så innebär det att vi kan leverera solceller och annat material. I Kina har de fabriker som vi köper från startat upp sin produktion och nya leveranser väntas i maj.

Vårt mål är självklart att den positiva utvecklingen för solel i Sverige ska fortsätta. Och vi gör vårt yttersta för att minimera påverkan för våra kunder, säger Axel Alm, vd på Solkompaniet.

Vi skrev om coronakrisen redan i februari och hur sjukdomens utbredning i Kina påverkade solelbranschen, läs här.