Nyheter & debattinlägg

Stordalens nya hotell ser dagens ljus

House of Choice växer fram i Arenastaden

Precis intill Friends Arena i Solna bygger Fabege nu House of Choice, ett elva våningar högt hotell för Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice. Det kommer att bli Nordens första nollenergihotell, vilket innebär att fastighetens energibehov på årsbasis ska täckas av elproduktion från solceller.

Huvudentreprenör är Skanska, som just slutit avtal med oss på Solkompaniet om att stå för solcellsinstallationerna. Totalt installeras 500 kilowatt solceller, vilket motsvarar 2500 kvadratmeter och täcker i princip hela taket och sydvästfasaden. Det är ett spännande och utmanande projekt där tuffa energikrav kombineras med estetiska krav, vilket bland annat innebär att vi använder både högeffektiva celler från Sunpower och färgade solcellsmoduler.

Har du en idé som du vill få hjälp med att utveckla? Ta kontakt med våra erfarna konsulter

Webbinarium – Senaste nytt inom solel

Vi anordnade ett halvtimmes webbinarium där vi pratade om bland annat det här projektet. Här hittar du länken