Nyheter & debattinlägg

Studenthuset i Linköping vann Årets bygge 2020

Campus Valla, studenthus Linköping

Studenthuset på Campus Valla i Linköping vann priset “Årets bygge 2020”. Vi på Solkompaniet är förstås stolta över att ha installerat kronan på verket – solcellerna på den mycket karakteristiska hustoppen! Bygget av Studenthuset påbörjades våren 2017 och stod klart till terminsstarten 2019. Med sin form, storlek och röda fasad har byggnaden blivit ett nytt landmärke i Linköping. Hållbarhet i projektets alla delar var prioriterat redan från starten, vilket gjort att studenthuset erhållit certifieringen Miljöbyggnad Guld.

Akademiska Hus är en av de stora fastighetsägarna som har visat vägen för solel i Sverige. De började bygga solel tidigt och idag har över 60 solelanläggningar i drift, från Umeå i norr till Lund i Malmö. Det är därför extra kul att Studenthuset får priset för Årets bygge, säger Axel Alm, vd på Solkompaniet.

Byggherre är Akademiska Hus AB, arkitekt är White, byggentreprenör Peab och solcellsinstallation av Solkompaniet.

Foto: Jeppe Gustafsson/Bild Östergötland