Nyheter & debattinlägg

Frukostwebbinarium 19 aug: Senaste nytt om solel

Frukostwebbinarium om solel

Starta upp morgonen med det senaste inom solel. Hur har solelboomen påverkats av corona? Varför ska du som fastighetsägare satsa på batterilager till din solcellsanläggning och vad kostar egentligen en solelpark? Under ett kort webbinarium ger vi på Solkompaniet dig svaren.

Vi kommer att berätta om marknadsläget för solel i Sverige. Hur har första halvåret gått? EU inför energigemenskaper, men vad innebär det? Vi presenterar också Solelkommissionens sommarfärska rapport som visar att Sverige är ensamma om en stoppgräns för solel på stora tak. Vad skulle det innebära om solskatten för stora anläggningar försvann? Nu börjar vi lagra solelen lokalt. Hör om Mölndal stads kommande batterilager på en skola. Och slutligen – vad kostar det att bygga en solelpark hösten 2020?

Allt detta på en halvtimme. Välkommen till vårt frukostwebbinarium, där du står för kaffet och vi för det senaste från solelbranschen!

När: Onsdag 19 augusti kl 8.30 – 9.00
Var: Kostnadsfritt via Teams för anmälda deltagare

Se program och anmäl dig redan idag!

Se vårt webbinarium:

Missade du vårt webbinarium om det senaste inom solel? Vi spelade in det och det går alldeles utmärkt att se i efterhand. Är du nyfiken på vad det kostar att bygga en solelpark 2020 eller vad energigemenskaper innebär? På lite drygt 30 minuter går vi igenom detta och mycket mer!

Hålltider webbinarium:

Klicka på länkarna för att komma direkt till talaren

Frukostwebbinarium april 2020

Vi höll ett frukostwebbinarium i april också. Se det här! 

Då pratade vi bland annat om House of Choice, Nordens första nollenergihotell. Och hur du som fastighetsägare kan spara pengar med solel, vilket vi visade med ett konkret räkneexempel.