Nyheter & debattinlägg

Solkompaniet på Solelmässan 2020

Solelmässan 2020

Årets Solelmässa är digital. Onsdag 28 oktober går branschens största konferens av stapeln. Solkompaniet finns förstås med bland talarna. Lars Hedström, en av våra grundare, pratar direkt kl 9.00 på huvudscenen. Lars kommer att tillsammans med gäster spana både tio år bakåt och tio år framåt i solelbranschen!

I sal C hittar du både Solkompaniet och vårt dotterbolag, solelgrossisten IBC SOLAR:

 • Kl. 9.30: Kvalitet är branschens största risk på sikt!
  Axel Alm, vd Solkompaniet och Samar Nath, försäljningschef IBC SOLAR

  Vad är kvalitet och vilka aspekter är viktiga för solelbranschen? Axel Alm, vd på Solkompaniet, tar avstamp i det arbete som just nu pågår inom Svensk Solenergi. Samar Nath, försäljningschef på dotterbolaget IBC SOLAR fokuserar på betydelsen av ISO-certifiering och garantier som trygghet för dig som kund.

 • Kl. 10.00: Nordens största soleltak
  Karin Ekh, projektledare Solkompaniet och Axel Alm, vd Solkompaniet

  Nu i höst byggs anläggningen i Borås på fem megawatt. Vad är viktigast vid designen av en stor anläggning på tak? Hur väljer du som kund mellan standard- och kvalitetsprodukter? Och hur påverkar det arbetsmiljön? Hör Karin Ekh, ansvarig projektledare på Solkompaniet berätta. Axel Alm, vd på Solkompaniet berättar också vad den nya 500 kilowattsgränsen kommer att innebära för utbyggnaden av solel på stora tak i Sverige.

 • Kl. 12.30: Energibolag och installatörer i samarbete för det optimala solelerbjudandet
  Samar Nath, försäljningschef, IBC SOLAR

  På en mognande lokal marknad ökar behovet av trygghet för att tillfredsställa kundbehovet. Vad behöver du som energibolag tänka på för att stärka ditt erbjudande och tränga igenom i en marknad som är starkt prispressad? Samar Nath, försäljningschef på solelgrossisten IBC SOLAR och tidigare chef för Förnybar elproduktion på Umeå Energi delar med sig av sina trendspaningar.

 • Kl. 13.00: Stora solelparker – nu händer det i Sverige!
  Lars Hedström, vice vd och grundare Solkompaniet och Cecilia Edling, affärsutvecklare, Solkompaniet

  Lars Hedström, en av grundarna till Solkompaniet byggde redan år 2009 en av Sveriges första markanläggningar. Den var på 50 kilowatt och nu är det snart dags för 50 000 kilowatt! Hör om utvecklingen, var i Sverige det kommer att byggas och vilken typ av mark det handlar om. Cecilia Edling, affärsutvecklare berättar också varför Sverige har så goda förutsättningar för stora solparker, trots att vi inte har samma solinstrålning som Spanien.

Solelmässan: 28 oktober 2020

Läs mer om årets upplaga av Solelmässan och anmäl dig!