Nyheter & debattinlägg

Full fart på solelinstallationerna i januari

Installation av solceller på vintern

Solelmarknaden utvecklas allt mer och Solkompaniet ser att trenden att installationerna ökar under vintern förstärks. I januari omsatte vi mer än dubbelt så mycket som 2020! Allt fler fastighetsägare vill ha sina anläggningar klara när vårsolen kommer tillbaka och få ut maximalt av sina solceller redan det första året. Vinterväder är inte något som underlättar solelinstallationer, men med bra planering går det att bygga effektivt även under vintern. Det skickar även positiva signaler om att 2021 kommer att bli ett nytt rekordår där tillväxten kan bli minst 50 procent. I år kommer det dessutom att byggas fler större anläggningar när 255-gränsen höjs till 500 kilowatt den 1 juli. Det gör att en större del av de stora taken nu kan användas till solel.

Läs mer om den nya 500 kilowattsgränsen

Se exempel på anläggningar som vi på Solkompaniet byggt