Nyheter & debattinlägg

Satsning: elektriker

Elinstallation

Det verkar finnas en fördom bland elektriker att arbeta med solcellsinstallationer skulle vara en enformig och lite tråkig del av vår bransch. Ingenting kunde vara mer fel! Hos oss på Solkompaniet är elektrikerns vardag både rolig, varierande och bitvis lite klurigt.

Solel är så mycket mer än att bara ansluta snabbkontakter och växelriktare. Det behövs både bred kompetens och erfarenhet för att behärska helheten. Och precis som med alla elektrikerarbeten blir man aldrig riktigt fullärd.

Ibland behöver du vara duktig på datakommunikation för att integrera loggerutrustningar med kundens styrsystem, nästa dag kan du behöva planera för att bygga om ett ställverk eller kanske felsöka en anläggning under ett serviceuppdrag.

Hos oss får du inte bara arbeta med den senaste tekniken och de vassaste experterna inom solel utan också med de trevligaste kollegorna!

Just nu arbetar vi hårt för att sätta ett större fokus på vikten av elektrikernas arbete på Solkompaniet. Vi är ett elinstallationsföretag och eftersom elinstallationer är vår kärnverksamhet blir såklart våra elektriker en av de viktigaste pusselbitarna. Den senaste i raden av åtgärder för att stärka elinstallatörernas betydelse har varit att bilda en ny, egen el-avdelning inom företaget. Med egen arbetsledning kan teamet tillsammans fokusera på frågor som elsäkerhet, installationsmetoder och standardisering.

Vi har kommit en bra bit på vägen i vårt arbete, men är inte framme än. Vi växer så det knakar och för att åstadkomma allt vi vill behöver bli ännu fler som kan hjälpas åt att bygga, inte bara ett hållbart företag, utan också det hållbara samhället – på riktigt!

Hör av dig!

Vi söker elektriker till: Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Stockholm.

Läs mer på vår karriärsida om du är intresserad av att jobba hos oss!