Nyheter & debattinlägg

Höjd skattegräns – mer förnybar el

20210820

Det är snart två månader sedan gränsen för skattebefrielse för egenproducerad förnybar el höjdes från 255 kilowatt till 500 kilowatt i installerad effekt. I och med denna höjning skulle cirka 16 000 solelanläggningar om 500 kilowatt kunna installeras i Sverige. Tillsammans skulle de producera två miljarder kilowattimmar förnybar el. Det motsvarar årsbehovet av el till närmare en miljon rena elbilar.

Nu väljer flera aktörer att utöka sina takanläggningar efter att gränsen höjts.

Direkt när regelförändringen kommunicerades i våras så fick vi förfrågningar från aktörer om att utöka deras planerade solelanläggningar. Under hösten kommer vi att få se flera anläggningar på 500 kilowatt som byggs. Riktigt glädjande, eftersom det är hög tid att snabba på utbyggnaden av förnybar el för klimatets skull, säger Adam Bernunger, försäljningschef på Solkompaniet.

Vill du veta mer om detta? Anmäl dig till vårt webbinarium om solel, 1 september kl. 08.15-08.45.