Nyheter & debattinlägg

Röda paneler pryder byggnad i centrala Göteborg

Solpaneler - nyhetsbrev

Detta är ett projekt som vi byggt i stadsdelen Linné i centrala Göteborg. Anläggningen är installerad på en äldre byggnad från 1984 som kommunen i möjligaste mån ville bevara utseendet på. I det här fallet ansåg kommunen att svarta solpaneler skulle sticka ut och därmed förstöra utseendet av fastigheten. Detta ledde till att vi tillsammans med kunden hittade en annan lösning – röda solpaneler!

Anläggningen består av 302 paneler, tre växelriktare och den installerade effekten är 87 kilowatt. Kunden var mycket nöjd med att anläggningen smälte in, och att vi på Solkompaniet var flexibla och hittade en lösning som passade dem.

Text: Mahvan Pour, mahvan.pour@solkompaniet.se

Mer läsning: Största solelparken med tvåsidiga paneler klar

Tidigare i höst stod Sveriges största solelpark med bifacial-moduler klar i Varberg (4,8 megawatt). De tvåsidiga modulerna kommer att öka produktionen med fyra procent jämfört med enkelsidiga solceller. Det är en park som vi projekterat och byggt och som norska Solgrid äger. Läs mer här.