Kan jag ladda elbilen med solel?

Ja, det kan du göra. När du har solceller till fastigheten, så kan de även kombineras till elbilens batteri. För att göra detta behöver man installera laddboxar, vilket innebär ett ökat eluttag i fastigheten. Vi på Solkompaniet erbjuder en helhetslösning som innebär allt från rådgivning till professionell installation, där vi använder oss av marknadens främsta fabrikat.

Att kombinera solel med elbil

Nu är framtidens teknik här och du kan skapa ett eget ekosystem med solenergi. Genom att kombinera solel både till fastighet och elbil, så bidrar du till en bättre miljö. Du gör en ekonomisk satsning, som lönar sig i längden, både för miljön och för plånboken.

Förmånligt att satsa på elbilsladdning

Att satsa på elbilsladdning är förmånligt eftersom det nu finns ett statligt stöd för att främja tillbyggnaden av laddinfrastruktur på upp till 50 % med ett maxbelopp på 15 000 kr per laddningspunkt. Detta stöd riktas till företag, organisationer, kommuner, stiftelser samt föreningar etc, som önskar inmontera laddningspunkter i syfte att användas av dem själva.

Vilken laddstation är bäst?

Det kan vara klurigt att sätta sig in i hur man gör för att installera laddstationer, men där finns vi till din tjänst. Vi hjälper dig med en helhetslösning, där vi ger rådgivning när det kommer till val av utrustning utifrån behov av laddeffekt, betallösning och effektstyrning. Vi hjälper dig även med att identifiera hur elbilar passar in i olika organisationer, ta fram en strategi för laddinfrastruktur samt svarar på andra frågor som rör elbil i kombination med solel. Välkommen att kontakta oss på Solkompaniet – vi hjälper vi dig.