Projektering inom solceller & solelanläggningar – Kontaktuppgifter

Hej! Har du en lämplig yta där du vill sätta upp solceller? Eller vill du ta hjälp av oss att bedöma det? Oavsett hur långt du kommit i dina solkraftsplaner så är du välkommen att ta kontakt med oss. Vi är marknadsledande på solceller till företag i Sverige. Hör av dig via ett formulär eller direkt till någon av oss.

Scrolla ner för att hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare.
Jobba hos oss? Här hittar du våra lediga tjänster

Telefon: 08-400 267 50
Vardagar kl 8-16 (lunchstängt kl 11.30-12.30)

E-post: info@solkompaniet.se

Serviceärenden: 08-400 267 54
service@solkompaniet.se

Besöksadress:
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten
T-bana: Telefonplan

Fakturauppgifter projektbolaget:
Solkompaniet Sverige AB
FE6909
838 73 Frösön
hantverksdata.invoice@hantverksdata.se
OBS! Uppge alltid projektnummer och referens.
Org.nr. 556780-1336

Fakturauppgifter konsultbolaget:
Solkompaniet Konsult Sverige AB
FE6910
838 73 Frösön
hantverksdata.invoice@hantverksdata.se
OBS! Uppge alltid projektnummer och referens.
Org.nr. 556880-8454

Våra kontor

STOCKHOLM
08-400 267 50
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten
(T-bana: Telefonplan)
(Parkering: Stora Coop)

GÖTEBORG
031-83 67 50
Stålverksgatan 4
417 07 Göteborg
(Spårvagn: Frihamnen)

ÖREBRO
019-30 87 50
Kvarngatan 9
711 30 Lindesberg

Ledningsgruppen

Johan Öhnell

Vd, Stockholm

070-851 58 50

johan.ohnell@solkompaniet.se


Johan är utbildad civilekonom och var tidigare vd på Telge Energi i 16 år. Efter att ha varit arbetande styrelseordförande på Solkompaniet under tre år är han nu vår vd. Johan är också initiativtagare till nätverket Solelkommissionen. Johan har alltid drömt om att bo på västkusten och gillar därför somrarna i Varberg och Arild. Sommarens mål är att ta sig dit med elbil!

Lars Hedström

Grundare och vice vd, Stockholm

08-400 267 51

lars.hedstrom@solkompaniet.se


Lars har disputerat inom bränsleceller och drivit solcellsföretag sedan sekelskiftet. Idag är han en av Sveriges mest erfarna solcellsentreprenörer och vice vd på Solkompaniet. När Lars inte tänker på förnybara energisystem trivs han med att umgås med familjen, köra mountainbike i skogen eller lyfta skrot på gymmet.

Axel Alm

Säljchef, Stockholm

0768 - 53 58 79

axel.alm@solkompaniet.se


Axel jobbade senast som vd i avloppsreningsbranschen. Han brinner för miljönyttan och tror på ett strukturerat arbete med kunden i fokus. Som miljö- och marinbiolog gillar Axel naturen och havet. Skärgården med segling, dykning och vindsurfing drar på fritiden, om han inte åker till släkten på det ekologiska lantbruket.

Mårten Lind

Konsultchef, Stockholm

0722 - 02 97 95

marten.lind@solkompaniet.se


Mårten är teknologie doktor och har dels forskat och undervisat inom energisystemområdet på KTH, dels jobbat med att hjälpa företag med klimatstrategiska frågor på ZeroMission AB. Mårten cyklar mycket och tycker det är kul att försöka hitta nya snabba, vackra och utmanande cykelvägar mellan jobbet, hemmet och kundmöten.

Maria Pohjonen

Kommunikationsansvarig och konsult, Stockholm

0708 - 86 41 19

maria.pohjonen@solkompaniet.se


Maria är samhällsvetenskaplig miljövetare. Från förra arbetsgivaren, en branschorganisation, har hon gedigna kunskaper om marknadsutveckling för alternativa energislag. På Solkompaniet blandar Maria kommunikationsfrågor med konsultuppdrag där hon hjälper kunder med solstrategier och marknadsanalyser. Dessutom samlar hon på svenska nationalparker och är löjligt förtjust i popcorn.

Jon Malmsten

Servicechef, Stockholm

0707 - 22 37 38

jon.malmsten@solkompaniet.se


Jon har en master i energiteknik, men hamnade snett i arbetslivet och var IT-konsult i tio år innan han återvände till energifrågorna. På Solkompaniet har han varit uppskattad seniorkonsult men har nu gått vidare till att utveckla vårt service-erbjudande till både befintliga och nya kunder. Jon är även en passionerad kitesurfare på sommaren och skidåkare på vintern.

Fredrik Seth

Projektchef, Stockholm

0722 - 00 09 70

fredrik.seth@solkompaniet.se


Fredrik är utbildad byggnadsingenjör med flera års erfarenhet som projektchef från både konsult- och beställarsidan. På fritiden älskar Fredrik att spendera tid med sina söner i skog och mark. Han är också inbiten hobbyfixare som har det mesta i verktygsväg i sitt garage.


Projektbolaget

Petter Sjöström

Grundare och projektutvecklare, Göteborg

031 - 83 67 51

petter.sjostrom@solkompaniet.se


Petter är biolog och civilekonom och har arbetat med solceller i 15 år. Han är en av Solkompaniets grundare och har idag ansvar för sälj och projektutveckling med bas i Göteborg. Petter mår riktigt gott när han får spendera tid ihop med sina tre barn och sambo på deras soliga altan med något gott på elgrillen.

Magnus Grape

Tf ekonomiansvarig, Stockholm

08 - 400 267 56

magnus.grape@solkompaniet.se


Erla Lorentzon

Projektassistent, Stockholm

0722 - 00 78 50

erla.lorentzon@solkompaniet.se


David Engelhardt

Projektledare, Göteborg

0722 - 05 49 20

david.engelhardt@solkompaniet.se


David har lång och bred erfarenhet inom elområdet. Allt från installation, besiktning och nu se senast från ett mindre företag där han hade helhetsansvar för projekt inom solkraft och elbilsladdning. På fritiden är det helst fokus på idrottande. Förutom att han genomfört en Svensk Klassiker så har han även SM-guld i karate. Det du!

Christian Åkerström

Projektutvecklare, Stockholm

08 - 400 267 53

christian.akerstrom@solkompaniet.se


Christian utvecklar solcellsprojekt från första idé till komplett anbud. Han har en magisterexamen i miljövetenskap och har tidigare arbetat med företagsutbildningar inom hållbar utveckling. Christian älskar att resa och kommer att jubla högt den dag flygplan drivs med solenergi.

Tomas Rosenqvist

Projektör, Göteborg

0722 - 06 08 25

tomas.rosenqvist@solkompaniet.se


Tomas jobbar som projektör på Solkompaniets Göteborgskontor där han tar fram de tekniska underlagen för solcellsinstallationer. På fritiden blandar han gärna resande med att utöva discgolf på professionell nivå.

Björn Lundgren

Projektutvecklare, Göteborg

0722 - 02 66 33

bjorn.lundgren@solkompaniet.se


Björn har jobbat med allt från stora fartyg till fastighetsutveckling. På Solkompaniet utvecklar han samarbeten med olika fastighetsbolag och kommuner för att skapa hållbara energilösningar, där solen förstås står i centrum. När han inte är på kontoret gillar han att resa, segla, surfa och åka skidor.

Abdulaziz Jama

Projektör, Stockholm

0722 - 02 02 02

abdulaziz.jama@solkompaniet.se


Abdulaziz är ingenjör i hållbara energisystem med specialisering inom solenergiteknik. Med bas i Stockholm arbetar han med detaljprojektering av solcellsanläggningar och ansvarar för design, dimensionering och framtagning av CAD-ritningar.

Laure Collet

Projektledare, Stockholm

0722 - 06 08 51

laure.collet@solkompaniet.se


Som projektledare är Laure den stabila klippan som ser till att installationsprojekten flyter på. Hon är företagsekonom och har tidigare arbetat som kvalitetschef på ett hissföretag. Hon drömmer om dagen då flygresor drivs med förnybar energi, så att hon blir mindre av en miljöbov när hon reser kors och tvärs över världen.

Adam Bernunger

Projektutvecklare, Stockholm

0725 - 48 79 69

adam.bernunger@solkompaniet.se


Adam har studerat strategisk kommunikation på Berghs. De senaste åren har han arbetat med allt från butiksetableringar till att vara gruppledare inom telecom. Innan Adam kom till oss på Solkompaniet seglade han Karibien tur och retur under ett år. Båten hade förstås solpaneler och det var då idén om att arbeta med solceller föddes. Nu utvecklar Adam projekt för både nya och befintliga kunder.

Henrik Fohlin

Projektledare, Göteborg

0722 - 00 73 62

henrik.fohlin@solkompaniet.se


Henrik arbetar som projektledare på Solkompaniets Göteborgskontor. Senast kommer han från Geomatikk där han jobbade med projektledning inom fiberbyggnation. Han har även varit på Peab och Telia inom samma teknikområde. Längre ledigheter spenderas gärna tillsammans med familjen i släktens hus nere i Ligurien, Italien.

Lars Arman

Projektör, Stockholm

0722 - 09 20 69

lars.arman@solkompaniet.se


Lars kommer närmast från Scania, där han arbetade med konstruktion av elektriska komponenter. På Solkompaniet ingår han i projektörsteamet och tar fram de tekniska underlagen för solcellsinstallationerna. På fritiden klättrar han gärna på olika klippor och stenar, både i Stockholmsområdet och utomlands.

Lovisa Kojola

Projektledare, Stockholm

Föräldraledig, åter december 2018

lovisa.kojola@solkompaniet.se


Lovisa är IPMA certifierad projektledare med en civilingenjörsexamen inom energiteknik. Hon har tidigare jobbat framför allt inom kraftvärmebranschen men har även hunnit med att jobba med både vind- och vågkraft. Lovisa spenderar gärna sin fritid på små utflykter i skog och natur med familj och vänner.

Dag Rådeström

Projektledare, Stockholm

0768 - 40 67 58

dag.radestrom@solkompaniet.se


Med en bakgrund inom IT och senare som konsult, bland annat kopplat till fordon, sadlade Dag om till solelbranschen. De senaste åren har han jobbat med hela spektrumet från försäljning till leverans av solcellsanläggningar och däremellan hållit i kurser. Nu är fokus på att projektleda större installationer hos oss. Och motorintresset finns kvar. Dag renoverar och miljökonverterar nämligen gärna veteranhojar.

Gustav Frid

Projektör/Projektutvecklare, Stockholm

0761 - 00 02 06

gustav.frid@solkompaniet.se


Gustavs intresse för solenergi väcktes när han jobbade med dörr-till-dörr försäljning åt ett solcellsföretag i Australien. Han tycker det är kul att förmedla komplexa tekniska samband på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Och han har bra förutsättningar, med en master inom solenergi från KTH och sitt tidigare jobb som teknikspecialist inom just solenergi hos en el-grossist.
Konsultbolaget

David Larsson

Forskningsledare, Örebro

019 - 30 87 51

david.larsson@solkompaniet.se


David är civilingenjör i maskinteknik med ett brett förflutet inom energieffektivisering och hållbara transporter, bland annat från Region Örebro län. Han älskar Budapest och åker dit så fort han får tid. David drömmer om bättre nattåg, soldrivna lastcyklar och att få utveckla Småhusens Tesla - ett läckert trähus med mycket solceller.

Marcus Eriksson

Teknisk konsult, Göteborg

0721 - 87 26 66

marcus.eriksson@solkompaniet.se


Marcus är civilingenjör i elektroteknik och har tidigare arbetat som energirådgivare vid Chalmers miljöenhet och som solcellskonsult på Paradisenergi AB. Från att ha varit Solkompaniets kalkylator så arbetar han nu som konsult hos oss. Marcus är även delproducent för podcasten Solcellspodden, där det pratas om energi, miljö och framförallt solceller.

Maja Wennerberg Fåhraeus

Teknisk konsult, Stockholm

0725 - 48 79 17

maja.w-f@solkompaniet.se


Maja har en master i energisystem, under vilken hon bland annat gjorde en fältstudie inom vågkraft på Sri Lanka. På Solkompaniets jobbar hon nu med förstudier, forskningsprojekt och solcellsofferter för privatpersoner. Maja trivs allra bäst på sin skärgårdsö, där husbygge pockar och bastuflotte lockar.