Kontakta oss

Scrolla ner för att hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare.

Besöksadress:
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

Telefon: 08-400 267 50

E-post: info@solkompaniet.se

Fakturauppgifter projektbolaget:
Solkompaniet Sverige AB
FE6909
838 73 Frösön
OBS! Uppge alltid projektnummer och referens.
Org.nr. 556780-1336

Fakturauppgifter konsultbolaget:
Solkompaniet Konsult Sverige AB
FE6910
838 73 Frösön
OBS! Uppge alltid projektnummer och referens.
Org.nr. 556880-8454

Våra kontor

STOCKHOLM
08-400 267 50
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten
(T) Telefonplan
(P) Coop Forum

GÖTEBORG
031-83 67 50
Stålverksgatan 4
417 07 Göteborg
(S) Frihamnen

 

ÖREBRO
019-30 87 50
Kvarngatan 9
711 30 Lindesberg

 

Ledningsgruppen

Johan Öhnell

Vd, Stockholm

070-851 58 50

johan.ohnell@solkompaniet.se


Johan är utbildad civilekonom och var tidigare vd på Telge Energi i 16 år. Efter att ha varit arbetande styrelseordförande på Solkompaniet under tre år är han nu vår vd. Johan är också initiativtagare till nätverket Solelkommissionen. Johan har alltid drömt om att bo på västkusten och gillar därför somrarna i Varberg och Arild. Sommarens mål är att ta sig dit med elbil!

Lars Hedström

Grundare och vice vd, Stockholm

08-400 267 51

lars.hedstrom@solkompaniet.se


Lars har disputerat inom bränsleceller och drivit solcellsföretag sedan sekelskiftet. Idag är han en av Sveriges mest erfarna solcellsentreprenörer och vice vd på Solkompaniet. När Lars inte tänker på förnybara energisystem trivs han med att umgås med familjen, köra mountainbike i skogen eller lyfta skrot på gymmet.

Axel Alm

Säljchef, Stockholm

0768 - 53 58 79

axel.alm@solkompaniet.se


Axel jobbade senast som vd i avloppsreningsbranschen. Han brinner för miljönyttan och tror på ett strukturerat arbete med kunden i fokus. Som miljö- och marinbiolog gillar Axel naturen och havet. Skärgården med segling, dykning och vindsurfing drar på fritiden, om han inte åker till släkten på det ekologiska lantbruket.

Olle Blandin

Projektchef, Göteborg

031 - 83 67 52

olle.blandin@solkompaniet.se


Olle arbetar som projektchef med bas på västkusten. Han älskar att driva projekt framåt och tar emot nya utmaningar med öppna armar. Olle är även en prylgalen person, som är extra svag för elektronik. Det senaste tillskottet i prylfamilj är en elbil!

Linda Hellberg

Servicechef, Stockholm

0722 - 05 49 20

linda.hellberg@solkompaniet.se


Linda är civilingenjör i kemiteknik och har tidigare arbetat inom läkemedels- och fordonsindustrin, innan hon blev ansvarig för Solkompaniets serviceorganisation. På fritiden är hon helst med sin familj i skärgården, ombord på en båt eller på en surfingbräda.

Mårten Lind

Konsultchef, Stockholm

0722 - 02 97 95

marten.lind@solkompaniet.se


Mårten är teknologie doktor och har dels forskat och undervisat inom energisystemområdet på KTH, dels jobbat med att hjälpa företag med klimatstrategiska frågor på ZeroMission AB. Mårten cyklar mycket och tycker det är kul att försöka hitta nya snabba, vackra och utmanande cykelvägar mellan jobbet, hemmet och kundmöten.

Projektbolaget

Petter Sjöström

Grundare och projektutvecklare, Göteborg

031 - 83 67 51

petter.sjostrom@solkompaniet.se


Petter är biolog och civilekonom och har arbetat med solceller i 15 år. Han är en av Solkompaniets grundare och har idag ansvar för sälj och projektutveckling med bas i Göteborg. Petter mår riktigt gott när han får spendera tid ihop med sina tre barn och sambo på deras soliga altan med något gott på elgrillen.

Malin Hamskog

Ekonomiansvarig, Stockholm

08 - 400 267 56

malin.hamskog@solkompaniet.se


Efter många år som projektledare, ekonomichef och slutligen driftchef för mat- och dryckesverksamheten på Globenarenorna bestämde Malin sig för att slå in på en mer hållbar bana. Idag ansvarar hon för ekonomi, redovisning och HR, och leder ett spännande förändringsarbete på dessa områden. När hon inte står i skidbacken förstås!

Sarah Lindberger

HR och ekonomi, Stockholm

0722 - 00 78 50

sarah.lindberger@solkompaniet.se


Sarah är en mångsysslare med företagsekonomi, projektledning och bokföring i bagaget. Hon kommer senast från Stureplansgruppen där hon bland annat arbetat som avdelningschef. Hon har också hunnit med att driva en kroppkaksbod på Öland. Sarahs favoritsysselsättning utanför jobbet är nog att påta i trädgården. Och klappa katten Steve!

David Börjesson

Key account manager, Stockholm

0722 - 00 73 62

david.borjesson@solkompaniet.se


David kommer senast från Stuns i Uppsala, där han arbetade med gränsöverskridande projekt mellan forskning och näringsliv. På Solkompaniet fokuserar David istället på utveckling av projekt tillsammans med våra återkommande kunder. På fritiden blir det många äventyr i skog, fjäll och berg - både uppför utför och på längden.

Christian Åkerström

Projektutvecklare, Stockholm

08 - 400 267 53

christian.akerstrom@solkompaniet.se


Christian utvecklar solcellsprojekt från första idé till komplett anbud. Han har en magisterexamen i miljövetenskap och har tidigare arbetat med företagsutbildningar inom hållbar utveckling. Christian älskar att resa och kommer att jubla högt den dag flygplan drivs med solenergi.

Tomas Rosenqvist

Projektör, Göteborg

0722 - 06 08 25

tomas.rosenqvist@solkompaniet.se


Tomas jobbar som projektör på Solkompaniets Göteborgskontor där han tar fram de tekniska underlagen för solcellsinstallationer. På fritiden blandar han gärna resande med att utöva discgolf på professionell nivå.

Björn Lundgren

Projektutvecklare, Göteborg

0722-02 66 33

bjorn.lundgren@solkompaniet.se


Björn har jobbat med allt från stora fartyg till fastighetsutveckling. På Solkompaniet utvecklar han samarbeten med olika fastighetsbolag och kommuner för att skapa hållbara energilösningar, där solen förstås står i centrum. När han inte är på kontoret gillar han att resa, segla, surfa och åka skidor.

Abdulaziz Jama

Projektör, Stockholm

08 - 400 267 54

abdulaziz.jama@solkompaniet.se


Abdulaziz är ingenjör i hållbara energisystem med specialisering inom solenergiteknik. Med bas i Stockholm arbetar han med detaljprojektering av solcellsanläggningar och ansvarar för design, dimensionering och framtagning av CAD-ritningar.

Laure Collet

Projektledare, Stockholm

0722 - 06 08 51

laure.collet@solkompaniet.se


Som projektledare är Laure den stabila klippan som ser till att installationsprojekten flyter på. Hon är företagsekonom och har tidigare arbetat som kvalitetschef på ett hissföretag. Hon drömmer om dagen då flygresor drivs med förnybar energi, så att hon blir mindre av en miljöbov när hon reser kors och tvärs över världen.

Meryem Berkstedt

Förmarknad, Stockholm

0708 - 44 33 22

meryem.berkstedt@solkompaniet.se


Meryem fokuserar på kundnyttan när vår för- och efter marknadsavdelnings nu tar form. Försäljning- och marknadsfrågor har alltid varit en röd tråd i Meryems arbetsliv och hon är lösningsfokuserad i allt hon tar sig för. Senast var det inom skolvärlden, men hon har även erfarenheter både från att driva eget och produktion av cd-skivor. Att umgås med familjen, sjunga gospel och att lära sig att segla är något Meryem gärna ägnar sin fritid åt.

Johanna Maureira

Projektledare, Göteborg

0722 - 05 49 01

johanna.maureira@solkompaniet.se


Johanna arbetar som projektledare på Solkompaniets Göteborgskontor. Senast kommer hon från Peab där hon jobbade med projektadministration, kommunikation och marknad. Dessutom har hon bakgrund inom hotell- och restaurangbranschen, och driver en sommarkrog utanför Falkenberg tillsammans med sin familj.

Lars Arman

Projektör, Stockholm

0722 - 09 20 69

lars.arman@solkompaniet.se


Lars kommer närmast från Scania, där han arbetade med konstruktion av elektriska komponenter. På Solkompaniet ingår han i projektörsteamet och tar fram de tekniska underlagen för solcellsinstallationerna. På fritiden klättrar han gärna på olika klippor och stenar, både i Stockholmsområdet och utomlands.

Lovisa Kojola

Projektledare, Stockholm

0722 - 06 28 82

lovisa.kojola@solkompaniet.se


Lovisa är IPMA certifierad projektledare med en civilingenjörsexamen inom energiteknik. Hon har tidigare jobbat framför allt inom kraftvärmebranschen men har även hunnit med att jobba med både vind- och vågkraft. Lovisa spenderar gärna sin fritid på små utflykter i skog och natur med familj och vänner.

Nils Lavergren

Projektledare, Stockholm

nils.lavergren@solkompaniet.se


Nils kommer från arenavärlden, där han varit projektledare och senast avdelningsansvarig för restauranger, barer och kiosker. Han har varit med och genomfört bland annat hockey-VM, Eurovision och Idrottsgalan. Nils gillar att få saker att fungera och hitta lösningar på kluriga frågor. På fritiden lagar han gärna mat ihop med vänner och familj, men också att resa till nya platser.

Christina Bergland

Projektutvecklare, Stockholm

0722 - 00 09 70

christina.bergland@solkompaniet.se


Christina är internationell civilekonom som vill få fler företag att se möjligheterna med förnybar solenergi. På Solkompaniet utvecklar hon solcellsprojekt från idé till komplett anbud. Christina drömmer om att Sverige blir ett av de första fossilfria länderna i Europa.

Adam Bernunger

Projektutvecklare, Stockholm

0725 - 48 79 69

adam.bernunger@solkompaniet.se


Adam har studerat strategisk kommunikation på Berghs. De senaste åren har han arbetat med allt från butiksetableringar till att vara gruppledare inom telecom. Innan Adam kom till oss på Solkompaniet seglade han Karibien tur och retur under ett år. Båten hade förstås solpaneler och det var då idén om att arbeta med solceller föddes. Nu utvecklar Adam projekt för både nya och befintliga kunder.Konsultbolaget

David Larsson

Forskningsledare, Örebro

019 - 30 87 51

david.larsson@solkompaniet.se


David är civilingenjör i maskinteknik med ett brett förflutet inom energieffektivisering och hållbara transporter, bland annat från Region Örebro län. Han basar över Örebrokontoret och doktorerar vid Mälardalens högskola. David drömmer om snabbtåg, nattåg, luftskepp, elbilpooler och att få utveckla Småhusens Tesla - ett läckert trähus med mycket solceller.

Jon Malmsten

Seniorkonsult, Stockholm

0707 - 22 37 38

jon.malmsten@solkompaniet.se


Jon har en master i energiteknik, men hamnade snett i arbetslivet och var IT-konsult i tio år innan han återvände till energifrågorna. Nu arbetar han med energi- och solcellsutredningar samt laddinfrastruktur till elbilar. Han är även en passionerad kitesurfare på sommaren och skidåkare på vintern.

Maja Wennerberg Fåhraeus

Teknisk konsult, Stockholm

Föräldraledig, åter januari 2019

maja.w-f@solkompaniet.se


Maja har en master i energisystem, under vilken hon bland annat gjorde en fältstudie inom vågkraft på Sri Lanka. På Solkompaniets jobbar hon nu med förstudier, forskningsprojekt och solcellsofferter för privatpersoner. Maja trivs allra bäst på sin skärgårdsö, där husbygge pockar och bastuflotte lockar.

Maria Pohjonen

Teknisk konsult, Stockholm

0708 - 86 41 19

maria.pohjonen@solkompaniet.se


Samhällsvetenskaplig miljövetare som länge arbetat med gas som drivmedel till vägtransporter och sjöfart. Från förra arbetsgivaren, en branschorganisation, har hon gedigna kunskaper om marknadsutveckling för alternativa energislag. Nu är det solenergi som gäller och på Solkompaniet hjälper Maria kunder med solstrategier och marknadsanalyser. Dessutom samlar hon på svenska nationalparker och är löjligt förtjust i popcorn.

Marcus Eriksson

Teknisk konsult, Göteborg

0721 - 87 26 66

marcus.eriksson@solkompaniet.se


Marcus är civilingenjör i elektroteknik och har tidigare arbetat som energirådgivare vid Chalmers miljöenhet och som solcellskonsult på Paradisenergi AB. Från att ha varit Solkompaniets kalkylator så arbetar han nu som konsult hos oss. Marcus är även delproducent för podcasten Solcellspodden, där det pratas om energi, miljö och framförallt solceller.