Projektering inom solceller & solelanläggningar – Kontaktuppgifter

Hej! Har du en lämplig yta där du vill sätta upp solceller? Eller vill du ta hjälp av oss att bedöma det? Oavsett hur långt du kommit i dina solkraftsplaner så är du välkommen att ta kontakt med oss. Vi är marknadsledande på solceller till företag i Sverige. Hör av dig via ett formulär eller direkt till någon av oss.

Scrolla ner för att hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare.
Jobba hos oss? Här hittar du våra lediga tjänster

Telefon: 08-400 267 50
Vardagar kl 8-16 (lunchstängt kl 11.30-12.30)

E-post: info@solkompaniet.se

Serviceärenden: 08-400 267 54
service@solkompaniet.se

Besöksadress:
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten
T-bana: Telefonplan

Fakturauppgifter projektbolaget:
Solkompaniet Sverige AB
FE6909
838 73 Frösön
hantverk-se-6909-idf1@pdfinbound.com
OBS! Uppge alltid projektnummer och referens.
Org.nr. 556780-1336

Fakturauppgifter konsultbolaget:
Solkompaniet Konsult Sverige AB
FE6910
838 73 Frösön
hantverk-se-6910-idf1@pdfinbound.com
OBS! Uppge alltid projektnummer och referens.
Org.nr. 556880-8454

Våra kontor

STOCKHOLM
08-400 267 50
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten
Visa karta
(T-bana: Telefonplan)
(Parkering: Stora Coop)

GÖTEBORG – NY ADRESS!
031-83 67 50
Artillerigatan 23
415 05 Göteborg
Visa karta
(Spårvagn: SKF)

VÄSTERÅS – NY ADRESS!
021-14 07 50
Barkarö Gård 1
725 91 Västerås
Visa karta

Ledningsgruppen

Axel Alm

Vd, Stockholm

0768 - 53 58 79

axel.alm@solkompaniet.se


Axel har tidigare varit vd och koncernchef i ett snabbväxande miljöteknikföretag. Han började som säljchef på Solkompaniet och är sedan 1 januari 2019 vår vd. Axel brinner för miljönyttan och tror på ett strukturerat arbete med kunden i fokus. Som miljö- och marinbiolog gillar han naturen och havet. Skärgården med segling, dykning och vindsurfing drar på fritiden, om han inte åker till släkten på det ekologiska lantbruket.

Lars Hedström

Grundare och vice vd, Stockholm

08-400 267 51

lars.hedstrom@solkompaniet.se


Lars har disputerat inom bränsleceller och drivit solcellsföretag sedan sekelskiftet. Idag är han en av Sveriges mest erfarna solcellsentreprenörer och vice vd på Solkompaniet. När Lars inte tänker på förnybara energisystem trivs han med att umgås med familjen, köra mountainbike i skogen eller lyfta skrot på gymmet.

Adam Bernunger

Säljchef, Stockholm

0725 - 48 79 69

adam.bernunger@solkompaniet.se


Adam har studerat strategisk kommunikation på Berghs och har arbetat med allt från butiksetableringar till att vara gruppledare inom telecom. Innan Adam kom till oss på Solkompaniet seglade han Karibien tur och retur under ett år. Båten hade förstås solpaneler och det var då idén om att arbeta med solceller föddes.

Lars-Owe Kron

Projektchef, Stockholm/Göteborg

0721 - 87 26 66

lars-owe.kron@solkompaniet.se


För Lars-Owe har det alltid varit självklart att tillverka och använda energi på ett optimalt sätt. Detta började för länge sedan på ABB med vatten- och vindkraft, för att senare bli pelletseldning med rökgas-återvinning och solenergi. Lars-Owe brinner för att att utveckla medarbetare och få bolag att nå världsklass. På fritiden tar han gärna långa promenader med familjens hund.

Elsa Björklund Jonsson

CFO, Stockholm

0730 - 89 38 48

elsa.b.jonsson@solkompaniet.se


Nina Dahlin

HR-generalist, Stockholm

0736 - 83 78 09

nina.dahlin@solkompaniet.se


Nina är utbildad beteendevetare och har jobbat ett flertal år inom detaljhandeln och bemanningsbranschen. Perfekt för ett bolag som växer och rekryterar löpande. Ledig tid lägger Nina gärna på att planera för kommande resor. Nya upplevelser står nämligen högt upp på hennes lista över saker att göra.

Maria Pohjonen

Kommunikationsansvarig, Stockholm

0708 - 86 41 19

maria.pohjonen@solkompaniet.se


Maria är samhällsvetenskaplig miljövetare. Från förra arbetsgivaren, en branschorganisation, har hon gedigna kunskaper om marknadsutveckling för alternativa energislag. Hon började som konsult på Solkompaniet, men fokuserar nu på kommunikations- och marknadsfrågor för Solkompaniets samtliga bolag. Dessutom samlar Maria på svenska nationalparker och är löjligt förtjust i popcorn.
Projektbolaget

Petter Sjöström

Grundare och projektutvecklare, Göteborg

031 - 83 67 51

petter.sjostrom@solkompaniet.se


Petter är biolog och civilekonom och har arbetat med solceller i 15 år. Han är en av Solkompaniets grundare och har idag ansvar för sälj och projektutveckling med bas i Göteborg. Petter mår riktigt gott när han får spendera tid ihop med sina tre barn och sambo på deras soliga altan med något gott på elgrillen.

Johan Öhnell

Styrelseordförande, Solkompaniet

070-851 58 50

johan.ohnell@solkompaniet.se


Johan är utbildad civilekonom och var tidigare vd på Telge Energi i 16 år. Johan är arbetande ordförande för koncernen och ansvarar bland annat för nätverket Solelkommissionen som han tog initiativ till redan 2015. Han har alltid drömt om att bo på västkusten och gillar därför somrarna i Varberg och Arild. Och nu tar han sig dit med elbil!

Karin D. Ekh

Projektledare, Stockholm

0706 - 20 53 44

karin.ekh@solkompaniet.se


Karin var senast projekt-/serviceledare inom centralsugsystem för industrier och byggsektorn. En utbildad skogsingenjör med många strängar på sin lyra som jobbat med både marknadsföring och alkoholförsäljning. Fritiden fördelar Karin mellan jakt, hundar, familjen och egna byggprojekt där hon gärna håller i hammaren själv.

David Engelhardt

Projektledare, Göteborg

0722 - 05 49 20

david.engelhardt@solkompaniet.se


David har lång och bred erfarenhet inom elområdet. Allt från installation, besiktning och nu se senast från ett mindre företag där han hade helhetsansvar för projekt inom solkraft och elbilsladdning. På fritiden är det helst fokus på idrottande. Förutom att han genomfört en Svensk Klassiker så har han även SM-guld i karate. Det du!

Christian Åkerström

Projektutvecklare, Stockholm

08 - 400 267 53

christian.akerstrom@solkompaniet.se


Christian utvecklar solcellsprojekt från första idé till komplett anbud. Han har en magisterexamen i miljövetenskap och har tidigare arbetat med företagsutbildningar inom hållbar utveckling. Christian älskar att resa och kommer att jubla högt den dag flygplan drivs med solenergi.

Tomas Rosenqvist

Projektör, Göteborg

0722 - 06 08 25

tomas.rosenqvist@solkompaniet.se


Tomas jobbar som projektör på Solkompaniets Göteborgskontor där han tar fram de tekniska underlagen för solcellsinstallationer. På fritiden blandar han gärna resande med att utöva discgolf på professionell nivå.

Johan Lundmark

Key Account Manager, Göteborg

0761 - 36 12 10

johan.lundmark@solkompaniet.se


Abdulaziz Jama

Projektör, Stockholm

0722 - 02 02 02

abdulaziz.jama@solkompaniet.se


Abdulaziz är ingenjör i hållbara energisystem med specialisering inom solenergiteknik. Med bas i Stockholm arbetar han med detaljprojektering av solcellsanläggningar och ansvarar för design, dimensionering och framtagning av CAD-ritningar.

Laure Collet

Projektledare, Stockholm

Tjänstledig tom maj 2020

laure.collet@solkompaniet.se


Som projektledare är Laure den stabila klippan som ser till att installationsprojekten flyter på. Hon är företagsekonom och har tidigare arbetat som kvalitetschef på ett hissföretag. Hon drömmer om dagen då flygresor drivs med förnybar energi, så att hon blir mindre av en miljöbov när hon reser kors och tvärs över världen.

Lina Angmo

Key Account Manager, Stockholm

0705 - 31 14 40

lina.angmo@solkompaniet.se


Lina är civilingenjör och har de senaste åren jobbat med medicinteknik och mer specifikt med bildgivande diagnostik. På Solkompaniet jobbar hon som KAM - ring henne om du har planer på att bygga solceller! När Lina inte är upptagen med att bygga det hållbara samhället går hon gärna uppför på skidor när tillfälle ges, förutsatt att det följs av utförsåkning!

Henrik Fohlin

Projektledare, Göteborg

0722 - 00 73 62

henrik.fohlin@solkompaniet.se


Henrik arbetar som projektledare på Solkompaniets Göteborgskontor. Senast kommer han från Geomatikk där han jobbade med projektledning inom fiberbyggnation. Han har även varit på Peab och Telia inom samma teknikområde. Längre ledigheter spenderas gärna tillsammans med familjen i släktens hus nere i Ligurien, Italien.

Lars Arman

Projektör, Stockholm

0722 - 09 20 69

lars.arman@solkompaniet.se


Lars kommer närmast från Scania, där han arbetade med konstruktion av elektriska komponenter. På Solkompaniet ingår han i projektörsteamet och tar fram de tekniska underlagen för solcellsinstallationerna. På fritiden klättrar han gärna på olika klippor och stenar, både i Stockholmsområdet och utomlands.

Henrik Persson

Projektledare, Stockholm

0706 - 37 53 76

henrik.persson@solkompaniet.se


Henrik jobbade tidigare inom telekom, med allt från design till produktion både som projektledare och strategisk inköpare. Under en längre tid har målet varit att kunna bidra inom omställningen till hållbara energilösningar, därav Solkompaniet. Hans intresse för samhällsfrågor får också sitt genom engagemanget som fritidspolitiker – för stunden är det fokus på skolfrågor.

Peter Åverling

Key Account Manager, Stockholm

0707 - 61 66 00

peter.averling@solkompaniet.se


Försäljning går som en röd tråd genom Peters arbetsliv som trivs i mötet med kunden. Han har jobbat med både reklam, datorer, 3D-visualisering och näringslivsutveckling. Peter har även drivit egna företag som tagit honom runt om i världen. Att resa är en passion och gärna runt i Europa i familjens elbil. Peters motto? ”Stay curious”!

Gustav Frid

Säljande projektör, Stockholm

0761 - 00 02 06

gustav.frid@solkompaniet.se


Gustavs intresse för solenergi väcktes när han jobbade med dörr-till-dörr försäljning åt ett solcellsföretag i Australien. Han tycker det är kul att förmedla komplexa tekniska samband på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Och han har bra förutsättningar, med en master inom solenergi från KTH och sitt tidigare jobb som teknikspecialist inom just solenergi hos en el-grossist.

Tony Faming

Arbetsledare, Göteborg

0722 - 22 01 61

tony.faming@solkompaniet.se


Tony har bland annat jobbat på Valmet med konstruktion av kraftpannor. Numera planerar han arbetet för våra installationsteam och elektriker som utgår från Göteborg. Ledig tid är han hockeytränare för smågrabbarna och så spelar han trummor i ett band. Fråga Tony om hans favoritmusik!


Konsultbolaget

Christer Oxelius

Vd Solkompaniet Konsult, Stockholm

0732 - 75 96 50

christer.oxelius@solkompaniet.se


Mikaela Liss

Teknisk konsult, Stockholm

0725 - 00 66 58

mikaela.liss@solkompaniet.se


Mikaela är civilingenjör i System i teknik och samhälle, certifierad passivhusexpert och miljöbyggnadssamordnare. Från sitt tidigare arbete som energikonsult har hon erfarenhet av energieffektivisering och miljöcertifiering av byggnader. Här arbetar Mikaela i konsultuppdrag med solenergi som en del av byggnaders energisystem. Hennes nyfunna intresse är yoga.

Maja Wennerberg Fåhraeus

Teknisk konsult, Stockholm

0725 - 48 79 17

maja.w-f@solkompaniet.se


Maja har en master i energisystem, under vilken hon bland annat gjorde en fältstudie inom vågkraft på Sri Lanka. På Solkompaniets konsultbolag jobbar hon med kartläggningar, förstudier och forskningsprojekt. Maja trivs allra bäst på sin skärgårdsö, där husbygge pockar och bastuflotte lockar.

Johann Andersson

Utbildningsansvarig, Stockholm

0705 - 08 22 11

johann.andersson@solkompaniet.se


Johann är civilekonom som tidigare arbetat med att utveckla hållbar turism i norra Sverige. På Solkompaniet tar han fram utbildningssystem för framtidens engagerade solelsmedarbetare. För den intresserade kan svenskfranske Johann även hålla kurser i dans, ostronöppning och hundspannskörning.

David Larsson

Associerad seniorkonsult


David är civilingenjör i maskinteknik med ett brett förflutet inom energieffektivisering och hållbara transporter, bland annat från Region Örebro län. Han älskar Budapest och åker dit så fort han får tid. David drömmer om bättre nattåg, soldrivna lastcyklar och att få utveckla Småhusens Tesla - ett läckert trähus med mycket solceller. David arbetar numera som associerad konsult åt Solkompaniet.

Mårten Lind

Associerad seniorkonsult


Mårten är teknologie doktor och har dels forskat och undervisat inom energisystemområdet på KTH, dels jobbat med att hjälpa företag med klimatstrategiska frågor på ZeroMission AB. Mårten cyklar mycket och tycker det är kul att försöka hitta nya snabba, vackra och utmanande cykelvägar. Mårten arbetar numera som associerad konsult åt Solkompaniet.

Liv Elf Karlén

Utbildningsansvarig, Stockholm

liv.karlen@solkompaniet.se