– HR-praktikant

Vill du få inblick i HR och vara delaktig i att etablera HR-processer, samtidigt som du bidrar till det hållbara samhället? Passa på att söka som HR-praktikant till oss.

Om tjänsten

Solkompaniet söker en HR-praktikant till vårt kontor i Stockholm. Som HR-praktikant kommer du jobba tillsammans med bolagets HR-generalist och tillhöra HR- och ekonomiavdelningen. På avdelningen jobbar 6 personer där samarbete är en självklarhet. Vi jobbar tillsammans, bryr oss om varandra och har roligt på jobbet.

Som HR-praktikant kommer du få vara delaktig och testa på att arbeta med de vanligaste HR-processerna och få en bred inblick i hur HR-arbetet fungerar i praktiken. Under praktikperioden kommer ditt fokusområde vara rekrytering. Då bolaget befinner sig i en tillväxtfas ligger stor fokus inom HR-området på att förbättra befintliga processer samt etablera nya processer och arbetssätt. Som HR-praktikant finns därför möjlighet att driva ett eget mindre projekt inom området.

Vårt kontor är beläget i Stockholm/Västberga, ett stenkast från Telefonplan. Vi ser gärna att du praktiserar hos oss på heltid under hela hösten, men även annan tidsperiod under hösten är intressant. Arbetstider är kontorstider.

Vi erbjuder dig

  • Arbete under eget ansvar som förbereder dig inför arbetslivet
  • Möjlighet till deltidsarbete efter genomförd praktik
  • Möjlighet att bredda ditt nätverk
  • Härliga kollegor och mycket skratt

Din profil

För att vara kvalificerad att praktisera hos oss behöver du vara berättigad att genomföra en CSN-berättigad praktik under hösten 2019. Vi ser att du går en HR-utbildning eller motsvarande och har tidigare erfarenheter från ett administrativt arbete. Det är meriterande om du tidigare arbetat med rekrytering eller HR-relaterat arbete.

Praktikplatsen passar dig som trivs med ett administrativt arbete, är strukturerad och noggrann. Du är nyfiken och kreativ samt har en förmåga att ta egna initiativ. Då du kommer vara delaktig i rekryteringsprocessen ser vi även att du är social och tycker det är roligt att ha kontakt med människor.

Ansökan

Skicka din ansökan till jobb@solkompaniet.se senast 2019-08-12. Ansök med CV och en kort presentation av dig själv, ange i ämnesraden vilken tjänst du söker. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande, med uppehåll för semestertider. Har du frågor om tjänsten välkommen att kontakta Nina Dahlin 073-683 78 09.

Vi undanber oss mejl och samtal från rekryteringsföretag.

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! Med över 70 anställda bygger vi solelanläggningar över hela landet. Vår omsättning ligger på över 120 miljoner och vår bransch växer med mer än 50 procent per år. Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett växande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Solkompaniet är stolta att vara branschledande på solenergi i Sverige.