– Ledande montör STHLM

Ledande solcellsmontör till Stockholm

Önskar du jobba utomhus och ha möjlighet att njuta av fina utsikter på jobbet? Har du tidigare jobbat med att installera solcellsanläggningar? Då är du kanske vår nya ledande montör i Stockholm!

Om tjänsten

Solkompaniet växer och vi söker nu en ledande montör till Stockholm. I rollen som ledande montör leder du ett flertal montageteam och är med och ser till att våra solcellsanläggningar blir de säkraste, snyggaste och bästa i branschen. Du har en nära dialog med projektledare och arbetsledare och uppdaterar dem i hur arbetet fortlöper. Till din hjälp har du även elektriker och andra experter som kan stötta dig i ditt arbete.

Som ledande montör ansvarar du för arbetet som utförs av 12 medarbetare, direkt personalansvar för dessa ligger hos arbetsledaren. En solcellsanläggning monteras ofta av 2-3 personer, det innebär att medarbetarna kan befinna sig på 3-4 olika anläggningar. Ditt arbete som ledande montör är att se till så arbetet på dessa anläggningar flyter på utan att du behöver finnas på plats. I din roll ingår också att coacha dina montageteam och ansvara för deras utveckling vad det gäller kompetens, attityder och värderingar. Vidare ger du feedback till arbetsledaren om montörernas utveckling för att sätta rätt löner.

En del av arbetet består av att förbereda arbetet inför ny arbetsplats, då är dina arbetsuppgifter bland annat att:

 • Inventera och säkerställa att det finns fallskydd
 • Planera hur lyft av material till tak ska genomföras
 • Säkerställa att det finns rast och hygienutrymmen
 • Utföra takinmätningar
 • Kartlägga om material kan lagras på plats
 • Boka eventuella boenden
 • Undersöka var och hur montage av kabelvägar kan ske

Under själva installationen är dina arbetsuppgifter bland annat att:

 • Följa upp hur arbetet går enligt tidplan
 • Ansvara för att fallskydd används korrekt
 • Stödja dina montörer så att de kan arbeta utan avbrott
 • Utföra montagearbete

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett växande företag i en mycket intressant bransch som har framtiden för sig. Då alla våra projekt är referensprojekt är vi måna om att hålla en hög kvalité och erbjuda god service till våra kunder.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av solcellsinstallationer och är trygg i din hantverkskompetens. Har du någon utbildning kopplat till området så som heta arbeten, fallskyddsutbildning eller säkra lyft är det meriterande. Besitter du även kunskaper inom el eller har en el-utbildning är också det meriterande men inget krav. Vidare har du har ett intresse för ny teknik och kunskap inom förnybar energi. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och önskar att vår nya ledande montör har en naturlig fallenhet för att samarbeta och kommunicera med såväl kunder som medarbetare. Du trivs att arbeta i lag samt har en förmåga att självständigt kunna planera, organisera och fatta beslut. Vidare är du en problemlösare som har en förmåga att lösa problem utifrån ett helhetsperspektiv. Tjänsten ställer krav på B-körkort samt att du kan uttrycka dig såväl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi tror på fördelarna med en jämställd arbetsplats och arbetar för mångfald bland våra medarbetare.

Villkor

Ort: Stockholm, kontor beläget i Västberga ett stenkast från Telefonplan
Omfattning: Heltid
Start: Omgående enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Vi har kollektivavtal och erbjuder 25 dagars semester, arbetstidsförkortning och friskvårdsbidrag. Vi arbetar i hela Sverige och periodvis befinner du dig på resande fot, därmed förekommer övernattningar. Ditt arbete utgår från vårt huvudkontor i Stockholm.

Ansökan

Skicka din ansökan till jobb@solkompaniet.se senast 2019-06-23. Ansök med CV och personligt brev, ange i ämnesraden vilken tjänst  och ort du söker. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande. Har du frågor om tjänsten välkommen att kontakta rekryterande chef Lars-Owe Kron 072-187 26 66.

Vi undanber oss mejl och samtal från rekryteringsföretag.

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! Med över 60 anställda bygger vi solelanläggningar över hela landet. Vår omsättning ligger på över 120 miljoner och vår bransch växer med mer än 50 procent per år. Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett växande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Solkompaniet är stolta att vara branschledande på solenergi i Sverige.

Vi har även andra lediga tjänster ute. Tipsa gärna bekanta!

Nyfiken på att se vilken utsikt vi har om dagarna? Följ @lysande_utsikter på instagram!