SolkompanietNyheterGront avdrag annu battre

IBCInsertion_system_black-810×405

Solelkommissionen välkomnar dagens positiva besked från Skatteverket som gör det gröna avdraget ännu enklare. Skatteverket godkänner en schablon för de kostnader som inte är avdragsgilla i det gröna avdraget - projektering, resor och frakt. Dessa kostnader beräknas till tre procent av totalkostnaden för en villainstallation. Det innebär att det gröna avdraget i praktiken blir 14,55 procent. Samma schablon kan användas för lagring och laddning, vilket gör att 48,5 procent av totalkostnaden för dessa installationer ges som grönt avdrag. För villaägarna innebär det att det blir lätt att jämföra erbjudanden från olika solelinstallatörer, av totalkostnaden kommer det alltid bli ett grönt avdrag på fakturan på 14,55 procent.

Det är branschorganisationen Svensk Solenergi som legat på och tagit fram förslag till schablonen. Skatteverket har publicerat följande ställningstagande: Läs mer på Skatteverket

Vad är grönt avdrag?

Vid installation av grön teknik kan du som privatperson få skatteavdrag. Det gäller installation av solcellsanläggning, lagring av egenproducerad el och laddplats för elbil. Skatteavdraget fungerar som rot och rut. För grön teknik är avdraget högst 50 000 kr person och år. Det gröna avdraget infördes den 1 januari 2021. Läs mer om installation av grön teknik på Skatteverket

Vilka är Solelkommissionen?

Solelkommissionen består av fem bolag som tagit strategisk ställning för solel, HSB, IKEA, Solkompaniet, Telge Energi och Vasakronan. Tillsammans arbetar vi för att förbättra förutsättningarna för kundägd solelproduktion.

Läs mer om Solelkommissionen

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar om solceller på mark och tak, nya projekt och nyheter inom solelmarknaden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Följ oss!

Relaterade nyheter

240223- KAM_komprimerad
Nyheter
Sv
Energilager
Fastighet
2024-02-27

Så hjälper Solkompaniet fastighetsägare realisera sitt solcellsprogram

Hej Ulf, Jesper, Fredrik och Anton! Ni hjälper våra fastighetskunder installera solkraftsanläggningar o...
Årssummering 2023 1080×720 (3)
Nyheter
Sv
Storskalig solkraft
2023-12-18

Summering av 2023

2023 var både spännande och utvecklande för Solkompaniet. Här delar vi med oss av några riktiga ljuspunkter
Helena cop1080x720 (4)
Nyheter
Sv
Storskalig solkraft
2023-12-14

Helena Fagraeus Lundström kommenterar COP28

Äntligen enades världen och vi har en skrivelse på plats från COP28 som visar oss vägen från fossila brä...