SolkompanietNyheterHog efterfragan parkerar solpanelpriserna 2021

Solceller_glasglas-810×405

Överproduktion jämfört med realiserad efterfrågan, gjorde att de globala solpanelpriserna nådde en bottennotering i augusti 2020. När vi nu kliver in i ett nytt år råder helt motsatta förhållanden. Kina har i sin nya femårsplan beslutat om ambitiösa mål för förnybar energi, vilket över en natt gjorde att utbudet av solpaneler plötsligt är lägre än efterfrågan. Dessutom har råvarorna på bland annat glas och silver blivit dyrare. Vid ingången av februari 2021 har priserna på moduler höjts med cirka 15 procent, tillbaka till nivåer vi hade i december 2019. Den globala efterfrågan kommer att fortsätta öka under året och överstiga tillgången på solceller under årets andra halvår. Det här innebär att prognosen för årets förväntade produktivitetsvinster inte kommer att slå igenom i prisbilden. Därmed är vår prognos att den nu uppnådda höga prisnivån kommer hålla i sig hela året.

- Även med dagens högre solpanelpriser är avkastningen bättre på solelanläggningar än på fastigheter. Det gör att vi känner oss trygga i att investeringarna fortsätter. Efter det nyligen avvecklade investeringsstödet agerar vi på en lönsam marknad utan stöd. Det bådar gott för framtiden. Idag har det nästan blivit en hygienfaktor att ha solceller på sitt tak, säger Adam Bernunger, försäljningschef på Solkompaniet.

Om Solkompaniet

Solkompaniet är marknadsledande på solel till företag sedan 2010. Oavsett var ni befinner er i era solcellsplaner så hjälper vi er. Se exempel på några av alla de solelanläggningar vi byggt under årens lopp på vår referenssida.

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar om solceller på mark och tak, nya projekt och nyheter inom solelmarknaden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Följ oss!

Relaterade nyheter

240223- KAM_komprimerad
Nyheter
Sv
Energilager
Fastighet
2024-02-27

Så hjälper Solkompaniet fastighetsägare realisera sitt solcellsprogram

Hej Ulf, Jesper, Fredrik och Anton! Ni hjälper våra fastighetskunder installera solkraftsanläggningar o...
Årssummering 2023 1080×720 (3)
Nyheter
Sv
Storskalig solkraft
2023-12-18

Summering av 2023

2023 var både spännande och utvecklande för Solkompaniet. Här delar vi med oss av några riktiga ljuspunkter
Helena cop1080x720 (4)
Nyheter
Sv
Storskalig solkraft
2023-12-14

Helena Fagraeus Lundström kommenterar COP28

Äntligen enades världen och vi har en skrivelse på plats från COP28 som visar oss vägen från fossila brä...