WebbinariumSolelkommissionen-810×405

Välkommen till Solel 2021!

Det har varit stora förändringar av regelverken för solel under förra året och utbyggnaden av solelparker har tagit fart. Hör de energipolitiska talespersonerna i riksdagen för S, MP, C och M tillsammans med företrädare för Solelkommissionen och få en riktigt bra bild av läget.

2021 innebär flera förändringar av regelverken för solel i Sverige. Investeringsstödet som funnits i mer än tio år har stängts och istället har villaägare fått ett nytt grönt avdrag. För större fastighetsägare blir höjningen av 255 kW gränsen till 500 kW, som sker 1 juli 2021 viktig. För andelsägd solel väntar vi fortfarande på den utredning som startade 2017 och som tittar på frågan om att bredda skattereduktionen till de som bor i lägenhet. Hur påverkar det här förutsättningarna för solel och vilken utveckling kan vi förvänta oss 2021 och de kommande åren?

Intresset för solelparker ökade under 2020, men utvecklingen är fortfarande alldeles i början trots att Sverige har bra förutsättningar med god tillgång till mark och bra solinstrålning längs kusterna. Solelparker kan byggas i södra och mellersta Sverige där det i dag är stor brist på elproduktion och därmed höga elpriser. Solelkommissionen vill att solelparker blir ett riksintresse och att regeringen tar fram en nationell strategi och ett mål för en hållbar utbyggnad av solelparker. Precis som för vindkraft och vätgas.

Därför bjuder Solelkommissionen in till ett seminarium för ett samtal med de energipolitiska talespersoner i Riksdagen som äger dessa frågor. Företrädare för IKEA, Vasakronan, HSB, Telge Energi och Solkompaniet kommer att ge sin bild av hur förändringarna påverkar och varför solelparker kan bli stort i Sverige.

Välkommen till Solelkommissionens numera årliga vårevent!

Måndag 12 april | kl. 11.00 - 12.00 | Välkommen!

Detta evenemang har redan ägt rum. Missade du webbinariet, vill du se det igen eller kanske tipsa en vän eller kollega om den? Ingen fara, Inspelningen av webbinariet finns nu uppe på Solkompaniets YouTube, och du kan även se den här!

Vad är Solelkommissionen?

Solelkommissionen är ett initiativ som vi startade år 2015. Idag består vi av fem bolag som tagit strategisk ställning för solel och tillsammans arbetar för att förutsättningarna för solel ska förbättras.

Nyfiken på?

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på senaste nytt inom solelmarknaden!
Samtycke(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Följ oss!

Relaterade nyheter

elnat_-1-810×405
Nyheter
Batterier
2022-09-23

Nu färdigställs jättebatteri i Varberg

Varberg Energi har länge legat i framkant med att testa ny teknik. Redan för sex år sedan investerade de...
Att-bygga-en-solelpark
Nyheter
Pressmeddelanden
Solceller på mark
Solparker
2022-09-20

Solkompaniet och Niam samarbetar i miljardsatsning på solparker

Solkompaniet har ingått ett ramavtal med Niam genom infrastrukturfonden Niam Infra Fund för att utveckla...
DSC_0278
Nyheter
Solceller på tak
2022-08-16

C: ”Slopa skatten för egenanvändning av solel”

Idag produceras det ungefär en terawattimme, TWh, solel i Sverige vilket motsvarar cirka en procent av d...
+

Har du en lämplig yta för att sätta upp solceller?

Med kunden i fokus levererar vi kvalitetssäkrade tjänster och produkter för långsiktig hållbarhet. Kontakta oss idag!

Kontakta oss