Om oss

Genom att vara experter på solceller och laddinfrastruktur hjälper Solkompaniet företag och fastighetsägare att bygga det hållbara samhället – från strategi till nyckelfärdiga anläggningar.

Allt började 2002 då Lars Hedström just disputerat inom bränsleceller. Då, liksom nu, var det bråttom att skapa ett mer hållbart samhälle, samtidigt som bränslecellstekniken var alltför långt ifrån ett genombrott. Det fick bli solceller istället. Lars ringde upp vännen Petter Sjöström och resten är historia: femton år senare är Lars och Petter två av landets mest erfarna solcellsentreprenörer.

Att investera i solceller och laddinfrastruktur är bland det bästa du kan göra för miljön,
samtidigt som det idag är lönsamt. Vi är grymt stolta över att bidra till den utvecklingen!
Lars Hedström, VD

Sedan några år tillbaka arbetar vi även med elbilar och laddinfrastruktur, eftersom vi är övertygade om att även det är pusselbitar i en hållbar värld – särskilt i kombination med solceller.

Idag är vi cirka 50 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg och Örebro, och vi växer så det knakar: nästan varje år fördubblar vi våra solcellsinstallationer. Sammanlagt har vi nu installerat över 100 000 kvadratmeter solceller, som producerar alldeles ren el hos Sveriges fastighetsägare och företag. Det är vi otroligt glada för!

Vill du veta mer om Solkompaniet och vad vi gör? Tveka inte att slå en signal eller skicka ett mejl!