Om oss

Mot ett hållbart samhälle med solel

Genom att vara experter på solceller hjälper Solkompaniet företag och fastighetsägare att bygga det hållbara samhället – från strategi till färdiga solcellsanläggningar.

Solkompaniet startades 2010 av Lars Hedström och Petter Sjöström, som hade arbetat med solel sedan 2002. Till en början gjorde vi förstudier och byggde mindre solanläggningar till fastighetsägare som ville prova den nya tekniken. Våra kunder som byggde tidigt har utvärderat och konstaterat att solel är ett väldigt smart sätt att använda sina tak. Och solel har blivit en del i deras arbete att sänka sina driftkostnader och en viktig del i hållbarhetsarbetet. Deras lokalhyresgäster frågar allt oftare över om det finns solceller på byggnaden där de hyr sina lokaler.

Solkompaniet är både konsulter och projekterar och bygger större solelanläggningar med egna solelmontörer och elektriker. Vi samarbetar med Tysklands största solelgrossist, IBC SOLAR, där vi är en av deras utvalda partners runt om i världen. Vi är deras Preferred Premium Partner i Sverige och kan erbjuda ett stort urval av de bästa produkterna på marknaden. Och vi ser till att de installeras med samma höga kvalitetskrav för att producera el problemfritt i 30 år.

Vi som arbetar i Solkompaniet drivs av att se till att omställningen till ett helt förnybart energisystem verkligen händer. Och vårt uppdrag är att sprida kunskap om att solel fungerar utmärkt även i Sverige och göra det enkelt och tryggt för större fastighetsägare att använda sina tak till solel.

Att investera i solceller är bland det bästa du kan göra för miljön, samtidigt som det idag är lönsamt. Vi är fantastiskt stolta över att bidra till den utvecklingen!
Axel Alm, vd

Vi erbjuder också batterilagring och laddinfrastruktur för elbilar, eftersom vi är övertygade om att även det är pusselbitar i en hållbar värld – särskilt i kombination med solceller.

Vårt mål på Solkompaniet är att solel år 2030 ska stå för tio procent av Sveriges elbehov och vara ett viktigt bidrag i omställningen till ett helt förnybart elsystem.

Idag är vi över 150 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Västerås, och bygger över hela Sverige. Vi är ett solelbolag som omsatte närmare 300 MSEK under 2020 och vi ser fram emot att fortsätta växa kraftigt och bygga Sveriges bästa solelanläggningar. Under 2018 sålde vi mer än 50 000 solcellsmoduler. I år ska vi se till att installera ännu fler som kommer att producera alldeles ren el hos Sveriges fastighetsägare och företag. Det är vi otroligt glada för!

Vill du veta mer om Solkompaniet och vad vi gör? Hör av dig, slå en signal eller skicka ett mejl!

Från vänster i bild: Petter Sjöström och Lars Hedström, grundare till Solkompaniet.