Experter på storskalig solel för svenska förhållanden

Våra experter hjälper företag, fastighetsägare, investerare och markägare i Sverige att nå sina hållbarhetsmål och öka sina intäkter genom solceller på sina tak eller sin mark, samt erbjuda energilager med batterier och balanstjänster. Vi är en helhetsleverantör som du kan räkna med hela vägen; från planering och konsultation till installation och service.

2010

grundades Solkompaniet.

260 st

medarbetare inom solel
och lagring.

1200 st

levererade projekt.

Historia

Solkompaniet och vår historia

Solkompaniet startades 2010 av Lars Hedström och Petter Sjöström, som har arbetat med solel sedan 2002. Idag är vi över 200 medarbetare och bygger över hela Sverige.

Referenser

Solcellsanläggningar vi byggt

Solkompaniet är marknadsledande på solel till företag sedan 2010. Här hittar du några exempel av alla de solcellsanläggningar som vi byggt genom åren.

Hållbarhet

Hållbarhet i alla led

När våra grundare forskade och började arbeta med solenergi 2002 var det med visionen om att bidra till en mer hållbar värld, för både nuvarande och kommande generationer.

Ägarstruktur

Långsiktigt ägande

AxSol skapar stabilitet, IBC SOLAR AG bidrar med erfarenhet, Apotea & Camfil ger entreprenörsanda. Grundarna fortfarande operativa i verksamheten.

Medlem-i-2023-digitalt

Medlemskap och samarbete

Tillsammans och drivande är två av våra ledord. Därför bedriver vi påverkansarbete för goda branschförutsättningar, både genom det egna initiativet Solelkommissionen, och även som medlemmar i branschorganisationen Svensk Solenergi. Vi är medlemmar i Glava Energy Center och Solar Region Skåne, i Installatörsföretagen och givetvis registrerade som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket.

Lediga jobb på Solkompaniet

Under Solkompaniets tak ryms installation av storskalig solel på tak och mark, grossist, service och utbildning. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig. Vi har höga ambitioner för vår väg framåt och vill att våra medarbetare växer i samma takt som bolaget.

Se lediga tjänster här

Anslut dig till kandidatbanken

"Connecta" med oss på vår karriärsida, så registreras du i vår kandidatbank och kommer på så sätt matchas mot lediga tjänster som passar just dig.

Connecta

Våra värdeord

Tillsammans

På Solkompaniet arbetar vi tillsammans och håller alltid en öppen dialog med varandra. Genom att inkludera alla medarbetare i det som händer i bolaget tar vi tillvara på allas tankar och idéer. Vi löser utmaningar tillsammans och tar ansvar som team.

Öppna

Vi ser varandra och uppmärksammar varandras insatser – ingen ska hamna utanför. Vi delar med oss av vår kunskap och våra erfarenheter – alla frågor är värda ett svar.

Drivande

Vi tar ansvar och driver på i allt vi gör – ser vi saker som behöver fixas så tar vi tag i det. Går i täten för frågor som driver det hållbara samhället och tar enskilt ansvar för att i stort och smått driva företaget och bidra till att vi når våra mål.