– Junior supporttekniker

Junior supporttekniker

Har du ett teknikintresse, är serviceinriktad och gillar problemlösning? Vill du jobba på ett branschledande bolag? Då ska du söka jobbet som junior supporttekniker till oss på Solkompaniet!

Om tjänsten

Solkompaniet växer och utökar serviceavdelningen med en junior supporttekniker. Serviceavdelningen jobbar med att hjälpa solcellsägare med alla frågor/problem som kan uppstå vid ägande av solceller. Det kan handla om yttre faktorer, garantier eller andra serviceärenden. Dina arbetsuppgifter som junior supporttekniker kommer huvudsakligen vara att ta emot felanmälningar från våra kunder via telefon och e-post, dessa felanmälningar rör både service- och garantiärenden. Du kommer även utföra en första felsökning och därefter prioritera arbetet. Solcellsanläggningar är ofta uppkopplade med övervaknings- och displaylösningar som kommunicerar genom tekniker så som FTP, TCP/IP, M-BUS och RS485. Därav ser vi att vår nästa supporttekniker har ett intresse och kunskap inom nätverk och kommunikationsteknik. Du kommer arbeta självständigt i din roll som junior supporttekniker.
När tid finns kommer du även arbeta som projektassistent och stötta våra projektledare i tekniska frågor som rör solcellsanläggningarna. Som projektassistent ingår även att hjälpa till med materialinköp, sammanställning av projektdokumentation och andra administrativa uppgifter.

I början av din anställning kommer du få en utbildning inom solel och Solkompaniets produkter. Med oss kommer du få uppmuntran och möjlighet att växa både i din roll och i bolaget. Du kommer ha glada och prestigelösa kollegor omkring dig där alla kollegor tar hand om och hjälper varandra.

Din profil

Till rollen som junior supporttekniker söker vi dig som har tidigare arbetslivserfarenheter inom liknande tjänster. Du bör ha kunskap inom nätverk- och kommunikationsteknik och ha ett teknikintresse. Som person ser vi att du är serviceinriktad, har lätt för att lösa problem och gillar att ha kundkontakt. Eftersom det här är en ny tjänst kommer du vara med att bygga upp tjänstens utförande, därför söker vi dig som har ett sinne för ordning och reda, är driven och lättlärd. För denna tjänst är körkort är ett krav, då du i vissa fall kan behöva åka ut till våra kunder. Rollen ställer även krav på god svenska och engelska i tal och skrift.

Vi tror på fördelarna med en jämställd arbetsplats och arbetar för mångfald bland våra medarbetare.

Villkor

Ort: Stockholm, kontor beläget i Västberga ett stenkast från Telefonplan
Omfattning: Heltid
Start: Omgående enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Vi har kollektivavtal och erbjuder 30 dagar semester samt fem dagar arbetstidsförkortning. Att ha en välmående personal som känner att de får arbete, familj och fritid att fungera, är viktigt för oss. Därför erbjuder vi friskvårdsbidrag, flextid och möjlighet att arbeta hemifrån när det passar verksamheten.

Ansökan

Skicka din ansökan till jobb@solkompaniet.se senast 2019-04-30. Ansök med CV och personligt brev, ange i ämnesraden vilken tjänst du söker. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande. Har du frågor om tjänsten välkommen att kontakta rekryterande chef Jon Malmsten 070-722 37 38.

Vi undanber oss mejl och samtal från rekryteringsföretag

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! Med över 70 anställda bygger vi solelanläggningar över hela landet. Vår omsättning ligger på över 120 miljoner och vår bransch växer med mer än 50 procent per år. Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett växande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Solkompaniet är stolta att vara branschledande på solenergi i Sverige.

I vår koncern ingår tre bolag. I vårt konsultbolag arbetar med att göra det enkelt för våra kunder att bidra till omställningen till förnybar energi. I projektbolaget projekterar vi, bygger och utför service på solcellsanläggningar, framförallt hos större fastighetsägare. I vårt grossistbolag säljer vi solelanläggningar till villaägare och mindre företag genom lokala och regionala installationsbolag.

Läs mer om vår historia.

Skicka in din ansökan

Vi har även andra lediga tjänster ute. Tipsa gärna bekanta!