– Key Account Manager

Key Account Manager som vill bygga det hållbara samhället – på riktigt!

Nu kan vi erbjuda ett superkul uppdrag, mitt i den blommande solenergiutbyggnaden. Som Key Account Manager hos Solkompaniet i Göteborg får du jobba med spännande kunder och de mest prestigefyllda solcellsprojekten.

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! I vårt konsultbolag arbetar vi med förstudier, kartläggningar av fastighetsbestånd och strategisk rådgivning om teknik och regelverk. I projektbolaget projekterar vi, bygger och utför service på solcellsanläggningar, framförallt hos större fastighetsägare. Vi har även ett eget grossistbolag som förser andra installatörer med högkvalitativa varor och tjänster.

Vi är idag ledande i vår bransch i Sverige. Med över 50 anställda bygger vi solelanläggningar över hela landet. Vår omsättning ligger på 120 miljoner och vår bransch växer med mer än 50 procent varje år. Vi söker nu ytterligare en motiverad, driven och fokuserad medarbetare som vill vara med och bygga det hållbara samhället.

Om tjänsten

Du arbetar i en härlig säljgrupp på sju hängivna medarbetare som alla arbetar mot gemensamma mål. Som Key Account Manager jobbar du proaktivt och är delaktig i att hitta potentiella kunder samtidigt som du arbetar med våra befintliga kunder. Du tar våra affärer från första kontakt via offert och teknisk design till avslut. Till din hjälp har du en säljande projektör och när du är klar tar projektavdelningen över projektet och våra egna montörer utför installationen. Vi har en egen serviceverksamhet som garanterar full kundnöjdhet över tid!

Våra kunder är fastighetsbolag både i offentlig och privat sektor med stora bestånd och allt oftare långsiktiga satsningar inom solel. Din roll är att förstå kundens behov och skräddarsy de bästa anläggningarna för kunden. Du jobbar med många, allt från vd, hållbarhetschef och CFO till fastighetsansvariga och driftstekniker. Du förmedlar den trygghet som Solkompaniets erfarenhet och kunniga personal innebär och syr ihop stabila affärer och långsiktiga relationer. Ibland är du med och ordnar kundevent, mässor och studiebesök.

För att kunna utföra din uppgift får du utbildning inom solel i allmänhet och Solkompaniets produkter och arbetssätt i synnerhet. Du kommer ha Sveriges ledande experter på solel som stöd i ditt arbete i att på bästa sätt ta hand om kunden. Med oss kommer du att få uppmuntran och möjligheten att växa både i din roll och som person.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort engagemang och trivs med att jobba i en växande, ständigt föränderlig bransch. Med din personlighet och erfarenhet bidrar du till och kompletterar vårt härliga lag. Du vill, liksom vi, göra det enkelt för våra kunder att bidra till omställningen till förnybar energi.

Erfarenhet från solenergibranschen är bra, men inget måste. Har du däremot erfarenhet av och relationer i fastighetsbranschen är det ett stort plus. Kanske har du jobbat mot fastighetsbranschen förut eller rentav jobbat i fastighetssektorn? Vidare tror vi att du har en fallenhet för att skapa goda långsiktiga relationer till både kunder och medarbetare.

Körkort är ett krav.

Vi tror på fördelarna med en jämställd arbetsplats och arbetar för mångfald bland våra medarbetare.

Välkommen

Vi har kollektivavtal. Lön efter överenskommelse och 30 dagar semester samt fem dagar arbetstidsförkortning. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag.

Vi har flextid och det går bra att arbeta hemifrån ibland om det passar verksamheten. Vi tycker det är viktigt att få arbete, familj och fritid att fungera för alla som arbetar hos oss.

Välkommen!

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett växande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Du kommer att nå dina mål tillsammans med gäng kollegor som har tillsammans som ett starkt värdeord och ges mycket frihet under ansvar med möjlighet att forma din arbetssituation efter egna behov. Du utgår från vårt kontor i Göteborg, där du även har din närmaste kunskapsnod och direktkontakt med den utförande organisationen. Tjänsten förutsätter en viss grad av resande inom Sverige.

Hör av dig!

Ansök till jobb@solkompaniet.se senast 2019-01-28. Ange i ansökan vilken tjänst du söker och gärna även var du först såg annonsen.

Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Axel Alm, vår vd. Han nås på 0768-53 58 79.

PS – Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Skicka in din ansökan

Vi har även andra lediga tjänster ute. Tipsa gärna bekanta!