– HR-generalist/projektledare

Ledig tjänst: HR-generalist/projektledare till snabbväxande företag

Vill du arbeta med engagerade kollegor i ett snabbväxande företag och samtidigt vara med och bygga det hållbara samhället? Nu kan vi erbjuda en HR-tjänst, mitt i den blomstrande solenergiutbyggnaden.

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! I vårt konsultbolag arbetar vi med förstudier, kartläggningar av fastighetsbestånd och strategisk rådgivning om teknik och regelverk. I projektbolaget projekterar vi, bygger och utför service på solcellsanläggningar, framförallt hos större fastighetsägare. I vårt grossistbolag, IBC SOLAR, är kunderna lokala och regionala installationsbolag, som säljer solelanläggningar till villaägare och mindre företag.

Vi är idag ledande i vår bransch i Sverige. Med 50 anställda bygger vi och utför service på anläggningar över hela landet. Vår omsättning har passerat 100 miljoner och vi siktar på att dubbla denna inom två år. Rekrytering och att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och kan utvecklas är strategiskt avgörande för att nå vårt tillväxtmål. På Solkompaniet kommer du få jobba med några av landets mest erfarna projektledare, projektörer, installatörer och säljare. Vi jobbar alla tillsammans för att skapa framgångsrika projekt, anläggningar, nöjda kunder och glada medarbetare. Med oss kommer du att få möjligheten att växa både i din roll och som person.

Om tjänsten

Du kommer att driva projekt inom HR och vara ansvarig för vår rekrytering. I din roll kommer du stötta organisationen i frågor gällande kollektivavtal, lön, arbetsmiljö och övrigt inom HR.

Du ansvarar för administrationen kring alla HR-processer och att driva löpande HR-aktiviteter under året.

Du kommer även vara projektledare för vårt interna kvalitetsledningsprojekt ”Så här jobbar vi”, som vi startat under 2018.

Du kommer tillhöra ekonomi/HR-avdelningen och rapportera till vår CFO.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet av HR-frågor och som även trivs i rollen som projektledare. Vi ser gärna att du har jobbat med olika typer av HR-frågor, snarare än att du är specialist. Du bör ha erfarenhet av rekrytering, vara nyfiken och trivas i en nätverkande roll. Du gillar att arbeta i en föränderlig miljö, har en positiv attityd till utmaningar och motiveras av eget ansvar. Du har en god administrativ förmåga, är tydlig och kommunikativ. Vi ser gärna att du har ett systemintresse. Det är en fördel om du har erfarenhet av employer branding, internt förbättringsarbete, lean eller kvalitetsledningssystem.

Välkommen!

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett spännande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Du kommer att nå dina mål tillsammans med gäng kollegor som har tillsammans, drivande och öppna som värdeord. Du kommer att få mycket frihet under ansvar med möjlighet att forma din arbetssituation efter egna behov. Vi har vårt nyrenoverade kontor i Stockholm, Västberga, med utmärkta allmänna kommunikationer. Närmsta t-bana är Telefonplan.

Vi har flextid och det går bra att arbeta hemifrån när det passar verksamheten. Vi tycker det är viktigt att få arbete, familj och fritid att fungera för alla som arbetar hos oss.

Lön enligt överenskommelse, 30 dagars semester, fem dagars arbetstidsförkortning och friskvårdsbidrag. Självklart har vi kollektivavtal!

Hör av dig!

Ansök till jobb@solkompaniet.se senast 2018-12-07. Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Har du frågor om tjänsten? Hör gärna av dig till vår vd Johan Öhnell, 0708-515850.

PS – Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Skicka in din ansökan

Vi har även andra lediga tjänster ute. Tipsa gärna bekanta!